Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Omul care a "inventat putinismul", mazilit de liderul de la Kremlin

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 03:25
11059 citiri
Omul care a "inventat putinismul", mazilit de liderul de la Kremlin
Vladislav Surkov a fost adjunct al administratiei prezidentiale ruse din 1999 pana in 2011 FOTO Facebook/ Молдова без кремля

Bărbatul care a "inventat Putinismul” a fost reținut în Rusia și se află în arest la domiciliu, potrivit unor informații venite de la Moscova. Dacă este confirmată, mișcarea împotriva lui Vladislav Surkov pare să arate că Vladimir Putin începe epurarea cercului său interior și, de asemenea, că există rupturi profunde printre cei mai apropiați aliați ai săi.

Informații neconfirmate oficial spun că „ideologul” lui Putin este reținut într-o anchetă penală amplă care a dus la arestarea a 150 de agenți FSB.

Cazul implică o presupusă delapidare de 5 miliarde de dolari de către serviciile secrete pentru crearea unei rețele sub acoperire și de informații în Ucraina.

Surkov, considerat crucial pentru succesul electoral de lungă durată al lui Putin, a fost omul care l-a încurajat să creadă că Ucraina nu este o țară reală.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani este un fost cunoscător al Kremlinului, mai recent un om de referință pentru Putin în ceea ce privește Ucraina. Înainte ca Putin să trimită trupe în Ucraina, Surkov a cerut ca Ucraina, Belarus și statele baltice să fie anexate.

Detenția general-colonelului FSB Serghei Beseda, în vârstă de 68 de ani, acum deținut în sumbra închisoarea Lefortovo, este văzută ca un caz conex.

Putin ar fi furios din cauza eșecurilor serviciilor de informații privind Ucraina, după investiții uriașe de-a lungul anilor, pentru a asigura sprijinul Rusiei în locuri-cheie.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Publicația rusă Buninskaya Alleya a raportat: „Din ce în ce mai multe surse raportează că Vladislav Surkov este în arest la domiciliu. [...] În cazul deturnării de fonduri în Donbas, se presupune că au fost efectuate măsuri de anchetă din 2014. Surkov a fost reprezentantul președintelui rus în Ucraina”.

Politicianul rus de opoziție Ilya Ponomarev a subliniat, de asemenea, informațiile privind reținerea lui Surkov și a atras atenția și asupra apropierii acestuia de liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, potrivit Daily Mail.

Surkov a fost șef adjunct al administrației prezidențiale ruse din 1999 până în 2011. El a fost considerat „ideologul principal” al lui Putin, creând conceptul de „democrație suverană” ca o mască pentru autoritarism. El a susținut necesitatea de a apăra rușii dincolo de granițele patriei - o piesă cheie în anexarea Crimeei de către Putin și conducerea Donbasului.

„Lumea rusă este ceva mai mare decât Rusia însăși”, a spus Surkov. „Pentru că suntem de fapt un popor dispersat, populația noastră se întinde cu mult dincolo de granițele noastre. [...] Ce este lumea rusă din punctul meu de vedere? Este peste tot, unde oamenii vorbesc rusă și gândesc ca rușii sau unde respectă cultura rusă".

Odată descris drept „autorul ascuns al Putinismului”, el a susținut o privire din exterior asupra normelor democratice, cu alegeri oportune în care rezultatele sunt prestabilite.

De asemenea, l-a convins pe Putin că, așa cum a spus Surkov: „Nu există Ucraina. Există << ucrainie >> . Adică o tulburare mintală specifică. Un entuziasm uimitor pentru etnografie, dus la extrem. Nu există nicio naţiune."

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin, #Kremlin , #Razboi Ucraina