Premierul britanic: Invazia în Ucraina ar putea începe cu un atac asupra Kievului. Kremlinul a pregătit un război de tip blitzkrieg

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 14:54
10708 citiri
Premierul britanic: Invazia în Ucraina ar putea începe cu un atac asupra Kievului. Kremlinul a pregătit un război de tip blitzkrieg

Premierul britanic Boris Johnson a spus că Rusia ar putea începe o invazie a Ucrainei printr-un atac asupra Kievului. Potrivit acestuia, Kremlinul a pregătit un plan pentru un blitzkrieg (război-fulger), relatează BBC.

"Informațiile sunt foarte clare că există 60 de grupuri de luptă rusești la granițele Ucrainei. Planul pentru un război fulger care ar putea distruge Kievul este evident pentru toată lumea. Trebuie să lămurim clar Kremlinului, Rusiei că acesta va fi un pas dezastruos”, a subliniat premierul.

Potrivit acestuia, în cazul unei invazii ruse a Ucrainei, liderii europeni au convenit asupra unui pachet fără precedent de sancțiuni împotriva Kremlinului.

Anterior, premierul Marii Britanii a spus că invadarea Ucrainei de către Rusia ar presupune un conflict sângeros.

De asemenea, șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrii Ermak, și consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan, au discutat despre provocările de securitate din jurul Ucrainei și despre cooperarea activă pentru consolidarea capacităților de apărare.

Cu o zi înainte, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a decis să mărească nivelul de pregătire pentru desfășurarea unui grup de trupe în cazul activării Forței de reacție rapidă a NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Decizia lui Austin s-a datorat lipsei de detensionare a situației din jurul Ucrainei de către Rusia. Deciziile privind transferul de forțe în Europa nu au fost încă luate, a spus Kirby.

Un general ucrainean a prezentat data exactă la care Rusia vor începe ostilitățile pe teritoriul Ucrainei. Iar potrivit informațiilor sale, până atunci au mai rămas doar câteva săptămâni. Practic, conform generalului Oleksandr Pavliuk, comandantul Operațiunii Forțelor Comunale (JFO) a Ucrainei din Donbass, războiul va începe în mai puțin de o lună.

Generalul a avansat data de 20 februarie 2022, după cum scrie The Times, care îl citează pe oficialul armatei de la Kiev.

„Printre diverse scenarii, 20 februarie este marcată ca o potențială dată de începere a invaziei. Atunci se termină Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar președintele Putin, dornic să-i atragă pe chinezi de partea sa. De aceea ar putea să nu vrea să păteze evenimentul. De asemenea, momentul marchează sfârșitul exercițiilor comune ruso – belaruse, de la granița cu Ucraina”, a spus generalul Oleksandr Pavliuk într-un interviu pentru The Times, preluat de RT.

Înaltul ofițer a mai spus că ofensiva rusească va începe în zona de sud-est a Ucrainei. Locul atacului a fost estimat în baza informațiilor potrivit cărora în zona respectivă se concentrează o parte semnificativă a industriei de apărare ale țării. La rândul său, administrația prezidențială a SUA a transmis că Rusia este pregătită să invadeze Ucraina din trei direcții. Aceasta pentru a face mai dificilă apărarea.

Citeste si:
Cum va arăta victoria în Ucraina. Occidentului nu-i va rămâne decât să spere că noul "om bolnav al Europei" își va recupera sănătatea morală
Cum va arăta victoria în Ucraina. Occidentului nu-i va rămâne decât să spere că noul "om bolnav al Europei" își va recupera sănătatea morală
Ofițerii de stat major ignoră adesea absența unor obiective politice precise pentru un război. La urma urmei, cred ei, partea cu adevărat grea este aranjarea și canalizarea forțelor aeriene,...
Omagiul veteranului american care conduce "Grupul Mozart": "Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii"
Omagiul veteranului american care conduce "Grupul Mozart": "Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii"
Pe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina se apropie de trei luni, Moscova nu a reușit să-și atingă niciunul dintre obiectivele sale principale. Forțele ruse au suferit înfrângeri...