Noi declarații controversate ale președintelui Croației: ”Peninsula Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 20:27
4135 citiri
Noi declarații controversate ale președintelui Croației: ”Peninsula Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina”
Premierul Ungariei, Viktor Orban și președintele Croației, Zoran Milanovic FOTO Twitter

Președintele Croației, Zoran Milanovic, a criticat din nou luni, 30 ianuarie, decizia Occidentului de a trimite tancuri Kievului, relatează Reuters.

Liderul de la Zagreb s-a declarat împotriva trimiterii armelor letale în Ucraina, susținând că acest lucru nu face decât să prelungească războiul.

În opinia sa, ajutorul militar oferit Ucrainei pentru a face față atacurilor Rusiei este ”profund imoral”. ”Nu există nicio soluție la război”, a adăugat el, precizând că trimiterea tancurilor germane în Ucraina nu va face decât să apropie Rusia mai mult de China.

În ceea ce privește peninsula Crimeea, despre care președintele Volodimir Zelenski a spus că țara sa o va recupera, Milanovic le-a spus jurnaliștilor că ”este clar nu va mai face niciodată parte din Ucraina”.

Milanovic a adoptat o poziție antieuropeană încă de când a fost ales, aliniindu-și politicile cu cele ale premierului Ungariei, Viktor Orban.

Deși în Croația funcția prezidențială este în mare parte ceremonială, Milanovic este oficial comandantul suprem al forțelor armate.

În urmă cu câteva zile, președintele croat a avertizat asupra riscului izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial, susținând că războiul din Ucraina se va încheia când SUA și Rusia vor ajunge la o înțelegere. ”Noi suntem doar pioni”, spunea Milanovic.

#razboi Rusia Ucraina, #peninsula crimeea, #presedinte Croatia, #Zoran Milanovic , #Razboi Ucraina