Cum se folosesc trolii lui Putin de Diana Șoșoacă pentru a alimenta propaganda împotriva Occidentului. Proteste față de NATO, ”inventate” la București FOTO

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 14:57
5234 citiri
Cum se folosesc trolii lui Putin de Diana Șoșoacă pentru a alimenta propaganda împotriva Occidentului. Proteste față de NATO, ”inventate” la București FOTO
Diana Șoșoacă FOTO captură video

Propagandiștii ruși au distribuit pe rețelele de socializate un live făcut de Diana Șoșoacă, în care senatoarea declară că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu este treaba NATO.

În videoclipul respectiv, Șoșoacă îl amenință pe președintele Klaus Iohannis cu închisoarea pentru înaltă trădare și critică decizia privind trimiterea trupelor SUA în țara noastră.

”E treaba lor ce fac acolo (Rusia și Ucraina - n.r.). Nu e nici problema României, nici a lui NATO, nici a Uniunii Europene. (...) De aceea, ce vreți să faceți voi, inclusiv NATO, iar proștii noștri de conducători răspund la ordine, este un act de înaltă trădare față de România. Dacă îndrăzniți să băgați România în război, și noi vă vom băga în închisoare pentru înaltă trădare”, i se adresează Diana Șoșoacă președintelui Klaus Iohannis în postarea de pe pagina ei de Facebook.

Userul @ivan_8848 de pe Twitter apare pe o listă de propagandiști ruși și „idioți utili” ai Moscovei, întocmită de un blogger olandez, notează Digi24.

Postarea a fost preluată și distribuită pe mai multe conturi de Twitter, în diferite limbi. Clipul poate fi văzut aici sau aici.

Mai mult, propagandiștii au falsificat imagini și sloganuri, folosindu-se de un video de la un protest din București, susținând că oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de venirea trupelor NATO.

”Proteste în România. Românii sunt împotriva venirii trupelor NATO în țara lor. Ei au strigat sloganuri "Nu suntem platformă de sprijin", "Opriți ajutoarele pentru Ucraina", a "tradus" Marina Alikantes strigătele de "Libertate! Libertate!" de la un protest care a avut loc în București.

Aceleași imagini au fost folosite și de un alt utilizator al pltaformei, care susține, de asemenea, că e vorba de un protest împotriva venirii trupelor NATO în România.

Recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a lansat un avertisment direct la adresa țării noastre, în contextul desfășurării trupelor SUA. Oficialul rus s-a referit la decizia SUA de a disloca în România o divizie de elită a armatei.

#razboi Rusia Ucraina, #propaganda Rusia, #Diana Sosoaca, #troli putin, #proteste Bucuresti, #NATO , #Razboi Ucraina
Comentarii
S
Stan
rank 1
Nu i se poate pune frână sonatei ăsteia supraponderale?
Poza valy9
valy9
rank 1
cum sa nu fie treaba nato?