Cât costă viața unui soldat rus ucis în ”operațiunea militară” din Ucraina. Putin a stabilit compensațiile pentru familiile lor

Luni, 06 Iunie 2022, ora 20:49
5753 citiri
Cât costă viața unui soldat rus ucis în ”operațiunea militară” din Ucraina. Putin a stabilit compensațiile pentru familiile lor
Cadavrele soldaților ruși, abandonate în Ucraina FOTO suspilne.media

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni, 6 iunie, un decret care prevede că familiile soldaţilor din Garda Naţională rusă (Rosgvardia) care şi-au pierdut viaţa în Ucraina sau în Siria vor primi o compensaţie de 5 milioane de ruble, potrivit AFP.

”În cazul decesului militarilor care au servit în Garda Naţională şi care au luat parte la operaţiunea specială (în Ucraina) sau au îndeplinit misiuni speciale în Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizaţie de 5 milioane de ruble (75.900 de euro la cursul actual)”, potrivit decretului apărut pe portalul oficial de informaţii juridice.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În aprilie, un decret similar fusese semnat deja de preşedintele rus vizându-i pe grănicerii aflaţi la post la frontiera cu teritoriul ucrainean, precum şi pe ”voluntarii” decedaţi în cadrul ofensivei ruse în Ucraina.

Rosgvardia a fost creată în 2016. Având misiunea să se ocupe de sarcini care revin în mod normal forţelor antirevoltă şi unităţilor de elită ale poliţiei, precum menţinerea ordinii publice, aceasta este subordonată direct preşedintelui rus.

Responsabilii ruşi sunt foarte discreţi cu privire la numărul morţilor din cadrul Rosgvardia în cursul ofensivei ruse în Ucraina şi în Siria.

La sfârşitul lunii martie, Ministerul rus al Apărării anunţase că 1.351 de soldaţi ruşi fuseseră ucişi pe teritoriul ucrainean, însă experţii şi responsabilii occidentali estimează numărul real ca fiind mult mai ridicat.

#razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #soldati rusi ucisi ucraina, #indemnizatie , #stiri Vladimir Putin