Putin nu ar fi renunțat la planul de a cuceri Kievul: ”Ar fi o sinucidere”

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 19:30
3775 citiri
Putin nu ar fi renunțat la planul de a cuceri Kievul: ”Ar fi o sinucidere”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Twitter / Maria Pevchikn

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut Ministerului Apărării să pregătească un plan pentru o nouă ofensivă pe scară largă în Ucraina care să includă și cucerirea Kievului, relatează Important Stories, citând o sursă apropiată ministerului rus al Apărării.

Potrivit interlocutorului publicației, citată de Moscow Times, starea de spirit în rândul militarilor a ajuns la stadiul de ”panică”, un cuvânt folosit chiar de ofițeri.

”Planurile de a ataca din nou Kievul sunt, într-adevăr, în curs de elaborare, dar numai pentru că așa cere conducerea țării. Nimeni nu crede în punerea în aplicare a acestor planuri, ar fi o sinucidere”, a declarat sursa, potrivit Adevărul.

Armata rusă a mai încercat să cucerească Kievul în primele săptămâni de război.

Sursa citată a mai precizat pentru Important Stories că, în ciuda presiunilor făcute de conducerea țării, armata înțelege că o ofensivă strategică în Ucraina este imposibilă, unul dintre motive fiind lipsa de echipamente și muniție de înaltă calitate. În plus, înaltul comandament nu are capacitatea de a evalua în mod realist situația de pe front.

Chiar și sutele de mii de soldați mobilizați, adunați la frontieră, sunt doar o ”rezervă” de care armata are nevoie pentru a ”închide o eventuală breșă ucraineană”, explică sursa citată.

Potrivit Bloomberg, noua ofensivă ar trebui să înceapă în februarie-martie, înainte ca în Ucraina să ajungă tancurile și vehiculele blindate promise de Occident.

Faptul că planul ofensiv este în curs de pregătire a fost confirmat și de sursa Novaia Gazeta Europe de la sediul comandamentului general al trupelor ruse din Ucraina.

”Ucrainenii primesc date absolut exacte despre toate mișcările noastre de la informațiile occidentale. Este imposibil să acumulezi un număr suficient de forțe într-o anumită zonă fără a le expune loviturilor HIMARS și artileriei cu rază lungă”, a mai comentat sursa citată.

Potrivit serviciilor secrete americane, în Rusia ar mai putea avea loc în următoarele luni o nouă mobilizare, care să implice 200.000 de persoane.

Citește și:
Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO
Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO
Ambasadorul rus în Australia, Alexei Pavlovski, a fost luat prin surprindere de prezentatoarea ABC Sarah Ferguson în timpul unui interviu. Prezentatoarea a sărit peste amabilități și i-a...
Putin se laudă că va dona cerealele dacă va decide să nu mai prelungească acordul cu Ucraina. În ce țări ar putea ajunge
Putin se laudă că va dona cerealele dacă va decide să nu mai prelungească acordul cu Ucraina. În ce țări ar putea ajunge
Preşedintele Vladimir Putin a promis luni, 20 martie, că Rusia va livra Africii toată cantitatea de cereale necesară dacă acordul asupra exporturilor ucrainene nu va fi prelungit după două...
#razboi Rusia Ucraina, #ofensiva rusa, #kiev, #cucerire, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #Razboi Ucraina