Înalt oficial european: Putin va opri gazul la iarnă. ”Rusia ar fi folosit gazul ca o armă și dacă n-ar fi vorbit nimeni despre sancțiuni”

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 19:47
5526 citiri
Înalt oficial european: Putin va opri gazul la iarnă. ”Rusia ar fi folosit gazul ca o armă și dacă n-ar fi vorbit nimeni despre sancțiuni”
Vedere generală a stației de gaz Nord stream 2 de la marea baltică FOTO Hepta

Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia, consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, avea în plan să taie gazul pentru Europa indiferent de sancțiunile impuse.

Pornind de la avertismentul șefului Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, potrivit căruia Putin va opri gazul la iarnă, Radu Burnete subliniază că liderul de la Kremlin folosește gazul ca șantaj.

”Agenția este și printre primii care au ieșit acum ceva vreme să spună că Rusia a manipulat piețele de gaz în pregătirea războiului pentru a avea o mână de negociere cât mai puternică. Acum ne spune că Putin a redus livrările de gaz pentru ca Europa să nu-și poată constitui rezerve astfel încât la iarnă să ne poată strânge cu ușa cât se poate de tare. Eu sunt convins că Rusia va opri livrările de gaz orice face Europa, cu excepția situației în care cedăm și acceptăm înfrângerea Ucrainei. Atunci da, vom primi gaz prin lesa, pardon, conductele Rusiei”, a scris directorul Confederației Patronale Concordia pe Facebook.

Potrivit lui, embargoul asupra petroulului rusesc impus de UE este doar un pretext pentru Putin.

”Eu unul cred că Rusia ar fi folosit gazul ca pe o armă și dacă nu ar fi vorbit nimeni, niciodată despre sancțiuni sau embargo pentru hidrocarburi. Rusia nu vrea să facă comerț liber. Orice legătură cu Europa este pentru Putin și o curea de transmisie pentru politica lui imperială. Putin visează acum să controleze Estul Europei din nou, hai să nu o mai spunem șușotit că el o spune foarte clar. Nu doar Ucraina, ci tot ce avea URSS înainte de 1989 și a pierdut. Nu se va da înapoi de la nimic doar noi suntem uneori incapabili să înțelegem cinismul cu care poate acționa”, a mai scris Burnete.

În acest context, guvernele au la dispoziție câteva luni în care să ia măsuri serioase în ceea ce privește aprovizionarea cu gaz, iar populația trebuie pregătită pentru consecințele deciziilor lui Putin.

”Cred că e bine să înțelegem și avertismentul șefului AEI. Avem câteva luni de zile să ne pregătim realist. Șantajul acesta merge o iarnă, dar și așa nu va da rezultatele scontate dacă avem un plan bine făcut. Pe termen scurt poate că va fi nevoie să mai ținem în funcțiune niște centrale pe cărbune pe care voiam să le închidem, poată că va fi nevoie chiar să raționalizăm la vârfurile de consum și pe termen mediu și lung trebuie investit în surse alternative ca să scăpăm de această dependență. Cetățenii trebuie și ei pregătiți să înțeleagă cine este de vină, care este impactul și ce au ei de făcut, care sunt costurile dacă vom avea gaz insuficient, dar și ce ne paște dacă cedăm și îl lăsăm pe Putin să scuture această lesă când are el chef”, a conchis Burnete.

Confederația Patronală Concordia este o organizație care aduce împreuna unele dintre cele mai importante sectoare ale economiei românești, printre membri aflându-se și producătorii de benzină.

Liderul dintr-o țară NATO care l-a felicitat pe Putin, insistând să medieze negocierile cu Ucraina
Liderul dintr-o țară NATO care l-a felicitat pe Putin, insistând să medieze negocierile cu Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a "felicitat" luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa în fruntea ţării şi s-a oferit din nou să medieze în conflictul cu...
Noi dezvăluiri despre ajutorul militar masiv primit de Putin din Coreea de Nord: ”Numărul de containere a crescut de la 300 la circa 7.000”
Noi dezvăluiri despre ajutorul militar masiv primit de Putin din Coreea de Nord: ”Numărul de containere a crescut de la 300 la circa 7.000”
Coreea de Nord a expediat începând cu luna iulie circa 7.000 de containere cu arme în Rusia pentru războiul ei împotriva Ucrainei, a declarat luni, 18 martie, ministrul sud-coreean al...
#razboi Rusia Ucraina, #gaz rusesc Europa, #livrari gaze Rusia, #Vladimir Putin presedinte Rusia , #gaze
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"Putin va opri gazul la iarnă"??? si ce maninca rusii? gaze&titei?