Putin a anunțat strategia militară a Rusiei din 2023. Pentru prima dată, rachetele ”Satan” vor fi folosite în luptă

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 16:28
7560 citiri
Putin a anunțat strategia militară a Rusiei din 2023. Pentru prima dată, rachetele ”Satan” vor fi folosite în luptă
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Tass

Preşedintele Vladimir Putin a dat asigurări miercuri, 21 decembrie, că Rusia îşi va atinge toate obiectivele campaniei sale militare în Ucraina şi că forţele armate vor primi tot ceea ce le este necesar în acest scop, transmite Reuters.

Într-un discurs la o reuniune de bilanţ cu responsabilii din domeniul apărării, la Moscova, Putin i-a numit ”eroi” pe soldaţii şi comandanţii acestora.

El a afirmat că nu vor exista limite financiare pentru ceea ce guvernul va furniza armatei în termeni de echipament şi armament.

”Forțele armate și capacitățile de luptă ale forțelor noastre armate sporesc în mod constant și în fiecare zi. Și acest proces, bineînțeles, îl vom continua”, a declarat el.

Putin a mai acuzat NATO că îşi foloseşte pe deplin capabilităţile împotriva Rusiei, preşedintele cerându-le responsabililor militari prezenţi să îşi utilizeze experienţa câştigată în luptele din Siria şi în cele zece luni ale ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

El a susținut că ”inamicii noștri strategici au ca obiectiv dezintegrarea Rusiei”, iar acești ”rivali geopolitici au început să spele creierele țărilor post-sovietice”, în primul rând în Ucraina.

Putin a mai spus că Rusia trebuie să ia notă de importanţa dronelor în conflict.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat - cunoscută şi ca ”Satan II” - va fi pregătită să fie desfăşurată în viitorul apropiat, a adăugat preşedintele rus.

”Anul acesta, nivelul armelor moderne în forțele nucleare strategice a depășit 91%. Reechiparea regimentelor Forțelor Strategice de Rachete cu un sistem modern de rachete cu focosul hipersonic Avangard continuă.

În viitorul apropiat, sistemul de rachete balistice intercontinentale Sarmat va fi pus în serviciu de luptă pentru prima dată”, a mai spus Putin.

”Vom continua să menținem și să îmbunătățim pregătirea de luptă a triadei noastre nucleare”, a adăugat el.

Triada nucleară reprezintă capacitatea de a lansa rachete nucleare cu lansatoare terestre, de pe submarine și cu bombardiere strategice.

”La începutul lunii ianuarie, fregata Amiral Gorshkov va intra în serviciu cu noile rachete Zircon, care nu au echivalent în lume”, a mai anunțat liderul de la Kremlin.

#razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #strategie militara rusia ucraina, #rachete satan , #stiri Vladimir Putin