Ramzan Kadîrov susține că Rusia va cuceri Kievul și Odesa anul acesta: ”Suntem gata să mergem chiar şi în America” VIDEO

Luni, 13 Februarie 2023, ora 16:53
4205 citiri
Ramzan Kadîrov susține că Rusia va cuceri Kievul și Odesa anul acesta: ”Suntem gata să mergem chiar şi în America” VIDEO
Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov FOTO Twitter / Nexta

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat luni, 13 februarie, că, pentru a garanta securitatea Rusiei, forţele sale armate ar trebui să cucerească oraşele ucrainene Odesa (important port la Marea Neagră, în sud) şi Harkov (nord-est), relatează EFE şi canalul de televiziune ucrainean TSN.

”Minimul ce trebuie făcut este să luăm Odesa şi Harkovul şi să asigurăm securitatea statului nostru”, a declarat Kadîrov într-un interviu acordat prezentatoarei TV şi propagandistă a Kremlinului Olga Skabeeva pentru postul public de televiziune Rossia-1.

Vorbind despre obiectivele Rusiei, el a mai susținut că Rusia are forţele necesare pentru a cuceri capitala ucraineană.

”Avem resursele necesare ca să ajungem la Kiev şi a-l captura”, a afirmat şeful prorus al Ceceniei în acelaşi interviu.

Potrivit acestuia, Rusia este capabilă să îşi atingă obiectivele în Ucraina până la sfârşitul anului 2023.

”Unii vorbesc despre un an, doi sau trei ani. Cred că ne vom atinge obiectivele 100% până la sfârşitul acestui an”, a adăugat el.

Kadîrov a mai spus că forţele ruse nu şi-au folosit întregul potenţial în campania lor în Ucraina, de la a cărei declanşare de către Kremlin se va împlini un an la 24 februarie.

”Trebuie să dăm poporului ucrainean posibilitatea de a face o alegere (...). Dacă lucrurile continuă în acelaşi mod şi ei continuă să tragă asupra teritoriului nostru (...), ni se va epuiza răbdarea şi ni se va ordona să terminam totul rapid”, a opinat el.

Până în prezent, a susţinut liderul cecen, Rusia nu a mobilizat ”nici măcar 20%” din potenţialul său militar.

Mai mult, liderul Ceceniei declară pe canalul său de Telegram că armata Federaţiei Ruse ar putea ”ajunge chiar şi până în America”, potrivit canalului de televiziune ucrainean TSN.

”Dacă va exista un ordin din partea comandantului şef al armatei (Vladimir Putin), suntem gata să mergem chiar şi în America, lăsând Republica Moldova departe în urmă. Şi orice astfel de ordin nu se discută, ci se îndeplineşte. Avem toate forţele, mijloacele şi echipamentele necesare pentru a-l transpune în practică”, susţine el.

În cursul interviului, Ramzan Kadîrov i-a arătat Olgăi Skabeeva un ”pistol trofeu”, pe care susţine că îl păstrează special pentru a i-l da preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca acesta să să împuşte ca Hitler, conform TSN.

În martie 2022, Kadîrov publicase înregistrări video despre care spune că sunt făcute ”lângă Kiev”, ameninţând cu luarea sub control a capitalei ucrainene de către trupele sale. La două săptămâni după aceste ameninţări, forţele ucrainene i-au respins pe ocupanţii ruşi din regiunea Kiev, aminteşte postul de televiziune menţionat.

Cu câteva zile în urmă, Kadîrov declarase că intenţionează ”să cucerească” Kievul, Odesa şi să ajungă în Polonia, afirmând că nu se teme de tancurile occidentale.

Într-o altă postare pe Telegram, el a mai anunțat că unul dintre aghiotanţii săi, generalul Apta Alaudinov, ar fi fost otrăvit, după ce i-a fost trimisă o scrisoare îmbibată cu toxine. În prezent, generalul şi un consilier al său s-ar afla într-o clinică din Moscova, unde primesc îngrijiri, potrivit canalului ucrainean de televiziune TSN.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Gerhard Schröder, fostul cancelar german susţine în continuare că prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina, notează joi, 28...
#razboi Rusia Ucraina, #Ramzan Kadirov Cecenia, #obiective, #Republica Moldova , #Razboi Ucraina