Rusia acuză SUA că vor să testeze și în Republica Moldova arme biologice: ”În Ucraina au fost raportate focare infecţioase în apropierea unor institute”

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 18:05
3864 citiri
Rusia acuză SUA că vor să testeze și în Republica Moldova arme biologice: ”În Ucraina au fost raportate focare infecţioase în apropierea unor institute”
Nikolai Patruşev și Vladimir Putin FOTO Twitter

Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat miercuri, 29 martie, că nu doar Ucraina a devenit un poligon de testare a armelor biologice americane, relatează RIA Novosti.

Oficialul rus a susținut că Statele Unite au în vizor Georgia, Moldova şi, de asemenea, o serie de ţări din Organizaţia pentru Cooperare de la Shaghai (OCS).

Patruşev a declarat că ”există dovezi incontestabile” ale unei activităţi biologice pe scară largă a Washingtonului în Ucraina, precum şi ale implicării elitelor americane în aceste procese.

”Focare infecţioase au fost raportate în districtele Ternopil, Odesa, Harkov şi Mikolaiv, în apropierea unor institute în care au fost studiaţi agenţi patogeni - febra hemoragică, holera, gripa porcină, hepatita A şi botulismul”, a subliniat el.

”Nu doar Ucraina a devenit un teren de testare pentru armele biologice. Alte foste republici ex-sovietice, precum Georgia şi Moldova, precum şi o serie de state membre ale OCS, sunt, de asemenea, în vizorul SUA”, a mai declarat Patruşev la o reuniune a secretarilor OCS, care are loc la New Delhi, potrivit unui comunicat de presă al Biroului Consiliului de Securitate al Rusiei.

Nikolai Patruşev, fost şef al FSB şi un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a subliniat că el consideră extrem de importantă discutarea problemelor de securitate biologică în cadrul OCS. Potrivit secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, în formatul OCS ar trebui să se stabilească consultări regulate ale experţilor în materie de biosecuritate, inclusiv prin intermediul agenţiilor de politică externă.

Narativul armelor biologice care ar fi testate de SUA în Ucraina este vehiculat frecvent de apropiaţii Kremlinului după invadarea Ucrainei, la fel şi folosirea armelor chimice sau provocarea unui incident nuclear, propagandă în care unii experţi văd posibile înscenări care ar veni chiar din partea Moscovei.

Moldova, care are o conducere proeuropeană, şi Georgia, unde populaţia este în favoarea apropierii de Occident, au intrat în ultima vreme în vizorul conducerii ruse, care încearcă să le prezinte ca fiind ameninţate de presupuse ambiţii expansionite ale Occidentului. Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, avertiza la începutul acestui an că Moldova riscă să devină o nouă Ucraina.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai importanţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Forțele aeriene americane testează un avion de luptă F-16 care zboară singur. Șeful acestora s-a oferit voluntar să fie pasager
Forțele aeriene americane testează un avion de luptă F-16 care zboară singur. Șeful acestora s-a oferit voluntar să fie pasager
Forțele aeriene americane testează un avion de luptă F-16 care zboară singur și sunt atât de încrezătoare în tehnologie încât își trimit șeful ca pasager. Associated Press...
SUA recrutează deținuți din Mexic și Columbia pentru a lupta în Ucraina, susțin serviciile de informații ruse
SUA recrutează deținuți din Mexic și Columbia pentru a lupta în Ucraina, susțin serviciile de informații ruse
Statele Unite „recrutează criminali din cartelurile drogurilor mexicane și columbiene pentru a lupta în Ucraina”, susține biroul de presă al Serviciului de Informații Externe (SVR) din...
#razboi Rusia Ucraina, #arme biologice, #testare, #acuzatii, #SUA, #Republica Moldova , #Republica Moldova