Rusia, iritată de opiniile politicienilor americani: ”Avem arme capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA”

Luni, 27 Martie 2023, ora 16:19
3117 citiri
Rusia, iritată de opiniile politicienilor americani: ”Avem arme capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA”
Nikolai Patruşev și Vladimir Putin FOTO Twitter

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat luni, 27 martie, că țara sa dispune de arme moderne, unice, capabile să distrugă orice inamic, inclusiv Statele Unite ale Americii, relatează TASS.

Rusia este răbdătoare şi nu intimidează pe nimeni prin avantajul său militar. Dar ea posedă arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA, în cazul unei ameninţări la adresa existenţei sale”, a spus Patruşev, într-un interviu acordat Rossiiskaia Gazeta.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a calificat drept ”mioapă” şi de o ”stupiditate periculoasă” opiniile politicienilor americani ”prinşi în capcana propriei propagande” potrivit căreia Federaţia Rusă nu ar fi capabilă să răspundă unui atac nuclear preventiv din partea SUA.

Patruşev a remarcat, de asemenea, că în Occident unii au ”uitat lecţiile istoriei” şi speculează despre o revanşă care să ducă la o victorie militară asupra Federaţiei Ruse.

După destrămarea URSS, Rusia ”a lucrat asupra greşelilor sale” şi este acum ”capabilă să-şi asigure atât stabilitatea internă, cât şi securitatea în faţa ameninţărilor externe”, a afirmat Patruşev, conform extraselor din interviu publicate de numeroase media ruse şi ucrainene, între care şi publicaţia Ukrainska Pravda.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai declarat în acest interviu că SUA încearcă acum să ”reprime” Rusia, iar apoi se vor lua de China.

Resposabilul rus a reiterat naraţiunea Kremlinului că ”Occidentul a greşit grav în calcularea prăbuşirii economiei ruse şi creşterea sentimentului de protest din cauza sancţiunilor” impuse şi că Moscova are o ”atitudine echilibrată” faţă de presiunea exercitată de sancţiunile occidentale.

Rusia a declanşat o invazie la 24 februarie 2022 în Ucraina, o agresiune neprovocată şi nejustificată, prima de acest fel după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, ceea ce i-a atras sancţiuni grave din partea Occidentului, care deja îi afectează economia.

#razboi Rusia Ucraina, #nikolai patrusev, #avertisment sua, #atac nuclear SUA , #Razboi Ucraina
Comentarii
S
Stan
rank 1
Probabil politicienii ăia ruznaci au dreptate când spun....
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Da, bah: cele mai tari arme din lume, genialilor!