Rusia începe o nouă campanie de recrutare. Cum încearcă Kremlinul să adune încă 400.000 de soldați

Joi, 30 Martie 2023, ora 16:42
3133 citiri
Rusia începe o nouă campanie de recrutare. Cum încearcă Kremlinul să adune încă 400.000 de soldați
Soldați ruși FOTO Twitter / Nexta

Presa rusă de stat a anunțat că Ministerul Apărării pregătește o nouă campanie de recrutare pentru a înrola 400.000 de soldați.

Ministerul britanic al Apărării a precizat joi, 30 martie, în raportul său zilnic, că autoritățile ruse prezintă campania ca pe una de recrutare de personal voluntar și profesionist, mai degrabă decât ca pe o nouă mobilizare obligatorie, relatează Sky News.

Autoritățile ruse au ales probabil un presupus ”model de voluntariat” pentru a acoperi deficitul de personal, pentru a minimiza disidența internă, a mai transmis ministerul.

Ministerul britanic al Apărării consideră însă că reconstruirea puterii de luptă a Rusiei va necesita mai mult decât personal, deoarece are nevoie de mai multe muniții și echipamente militare decât are la dispoziție în prezent.

Ce li se promite noilor recruți

Despre noua campanie de recrutare a scris recent și Associated Press.

”Reclamele promit bonusuri în bani și beneficii atrăgătoare. Recrutorii dau telefoane bărbaților eligibili. Birourile de înrolare colaborează cu universitățile și agențiile de servicii sociale pentru a atrage studenții și șomerii”, au notat jurnaliștii.

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus - n.red), Andrei Kartapolov, a declarat joi că noii recruți ruși care vor fi încorporați în cadrul serviciului militar obligatoriu în aprilie nu vor fi trimiși în ”noile regiuni” anexate de la Ucraina, relatează TASS.

”Bineînțeles, că nu vor fi trimiși acolo. În general, în noile regiuni nu vor exista recruți sub nicio formă. Cel puțin deocamdată”, a spus el, întrebat dacă noii recruți vor fi trimiși în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie sau Herson.

Kartapolov a mai precizat că autoritățile militare nu vor efectua recrutări în aceste teritorii ”până la o nouă notificare”.

”Motivele sunt clare. Acolo se desfășoară o operațiune militară specială, nu au ce căuta acolo”, a adăugat oficialul rus.

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat nu a știut să spună cât timp va funcționa un astfel de regim.

#razboi Rusia Ucraina, #campanie recrutare, #soldati rusi Ucraina, #regiuni anexate , #Razboi Ucraina