Rusia a pierdut un sfert din forțele dislocate în Ucraina. Uzura cea mai mare, la unitățile de elită

Marti, 03 Mai 2022, ora 12:01
6218 citiri
Rusia a pierdut un sfert din forțele dislocate în Ucraina. Uzura cea mai mare, la unitățile de elită
Rusia a pierdut un sfert din fortele din Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării

Rusia a pierdut un sfert din forțele sale de luptă dislocate în Ucraina de la începutul invaziei, potrivit Agenției britanice de informații pentru apărare.

Experții în informații susțin că Rusia a angajat peste 120 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 65% din întreaga sa putere de luptă la sol.

Pierderile în rândul unităților de elită ale Rusiei, cum ar fi forțele lor aeriene VDV, sunt probabil și mai mari și „probabil că va dura ani” pentru a reface aceste forțe, potrivit Daily Mail.

Actualizarea zilnică de la Defense Intelligence a arătat cum forțele ucrainene au slăbit dramatic personalul rus, diminuând forțele de luptă.

Actualizarea spune: „La începutul conflictului, Rusia a angajat peste 120 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 65% din întreaga sa putere de luptă la sol. Este probabil ca mai mult de un sfert din aceste unități să fie acum ineficiente de luptă. Unele dintre cele mai de elită unități din Rusia, inclusiv forțele aeriene VDV, au suferit cele mai înalte niveluri de uzură. Probabil că va dura ani pentru ca Rusia să reconstituie aceste forțe".

Vestea vine pe fondul dezvăluirilor conform cărora se crede că președintele rus Vladimir Putin a preluat controlul deplin asupra războiului din Ucraina și face „cereri imposibile”, în timp ce forțele sale continuă să atace regiunea de est Donbas.

Putin și-a asumat „controlul de zi cu zi” asupra conflictului și i-a delegat în mare măsură conducerea Rusiei prim-ministrului Mihail Mișustin, potrivit unei surse de rang înalt din UE.

Președintele rus nu a pierdut timpul, făcând o serie de cereri majore în încercarea de a asigura un oarecare succes în Ucraina înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai.

O astfel de cerere este ca trupele sale să ia Krivoi Rog - locul de naștere al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - conform unui raport al Statului Major al forțelor armate ale Ucrainei.

Dar capturarea unui oraș de aproximativ un milion de oameni reprezintă o sarcină uriașă pentru forțele sale, care sunt deja angajate în bătălii sângeroase de-a lungul frontului de est și se crede că au pierdut aproape 25.000 de oameni în doar nouă săptămâni și jumătate de lupte.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

Un fost agent KGB care a dezertat în Occident a spus, de asemenea, că membrii cercului interior al lui Putin ar putea fi ținuți la întuneric despre starea sa fizică.

Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a dezertat din Rusia, a declarat pentru The Sun că Putin este „nebun” și devine „obsedat de idei paranoice”.

„El vede literalmente pe toată lumea, inclusiv pe cei din cadrul serviciilor de securitate ruse și chiar din interiorul cercului său apropiat, ca fiind trădători”, a spus el.

Putin poate să-i țină pe cei mai apropiați neconștienți de dificultățile sale de sănătate, pentru a-și menține imaginea de om puternic, a spus Karpichkov.

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice, încât poate fi comparat acum cu tiranul lui Stalin”, a adăugat el.

În discursul său de de duminică, Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că a purtat „un război de exterminare”, spunând că bombardamentele rusești au lovit depozitele de alimente, cereale și îngrășăminte și cartierele rezidențiale din orașul Harkov, din Donbas și din alte regiuni.

După ce nu au reușit să cucerească Kievul în primele săptămâni ale războiului, forțele ruse s-au angajat într-o operațiune militară majoră pentru a ocupa Donbasul, centrul industrial din estul Ucrainei, unde separatiștii susținuți de Moscova se luptă cu forțele ucrainene din 2014.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Rusia anunță că va ținti depozitele de arme occidentale din Ucraina. Satul pe care rușii se laudă că l-au cucerit FOTO/VIDEO
Rusia anunță că va ținti depozitele de arme occidentale din Ucraina. Satul pe care rușii se laudă că l-au cucerit FOTO/VIDEO
Armata rusă va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adăpostesc arme furnizate de Occident, a declarat marţi, 23 aprilie, ministrul apărării, Serghei Şoigu, în...
#razboi Rusia Ucraina, #trupe ruse, #pierderi Rusia , #Razboi Ucraina