O nouă justificare cinică a Kremlinului pentru invazia în Ucraina. SUA, acuzate că folosesc țara ca ”instrument de război” împotriva Rusiei

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 21:02
4681 citiri
O nouă justificare cinică a Kremlinului pentru invazia în Ucraina. SUA, acuzate că folosesc țara ca ”instrument de război” împotriva Rusiei
Serghei Lavrov FOTO Kremlin.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat luni, 3 octombrie, noi acuzații la adresa Occidentului, în special a SUA, pentru a-și justifica invazia în Ucraina.

Lavrov a susținut că Washingtonul foloseşte Ucraina ca ”instrument de război” împotriva Rusiei, făcând o comparaţie cu acţiunea Germaniei împotriva URSS în al Doilea Război Mondial, relatează agenţia EFE.

”În prezent, Statele Unite şi-au subordonat practic întregul Occident colectiv, mobilizându-l pentru a transforma Ucraina într-un instrument de război împotriva Rusiei, la fel cum la vremea sa Hitler a pus sub arme majoritatea ţărilor din Europa pentru a ataca Uniunea Sovietică”, a spus Lavrov în plenul parlamentului rus la şedinţa de ratificare a anexării la Rusia a patru regiuni ucrainene.

În plus, şeful diplomaţiei ruse consideră că Statele Unite ar da dovadă de ipocrizie pentru că acuză Rusia de lansarea ”unei agresiuni neprovocate împotriva Ucrainei”, el afirmând că Washingtonul a folosit argumente fabricate pentru a invada ţări precum Haiti sau Panama, ori pentru a lansa războaie în Vietnam, Irak sau Libia.

”Rezoluţiile Adunării Generale a ONU care condamnau acestea şi alte acţiuni agresive ale SUA, americanii pur şi simplu le-au ignorat. Le-au intrat pe o ureche şi le-au ieşit pe cealaltă”, a remarcat Lavrov.

Spre deosebire de SUA şi NATO, care au bombardat Iugoslavia, au distrus Irakul şi au adus haosul în Libia, Moscova ”nu reacţionează în faţa ameninţărilor fabricate în ţări îndepărtate”, a mai susţinut şeful diplomaţiei ruse în intervenţia sa în plenul Dumei de Stat.

El mai crede că, la fel ca în cazul invaziei Germaniei împotriva URSS în anul 1941, ”actualele planuri ale Occidentului nu se vor realiza”.

Într-o altă intervenţie, luna trecută la Adunarea Generală a ONU, Lavrov a vorbit despre ”rusofobia fără precedent” a Occidentului.

”Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând”, a acuzat el Lavrov în acel discurs.

”Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia”, a remarcat ministrul rus.

Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
Paranoia lui Putin continuă în războiul Rusiei împotriva Kievului și liderul de la Kremlin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Însă acum se produce o...
Reacția SUA după condițiile impuse de Putin pentru încetarea războiului din Ucraina. Anunțul șefului Pentagonului
Reacția SUA după condițiile impuse de Putin pentru încetarea războiului din Ucraina. Anunțul șefului Pentagonului
Vladimir Putin nu este în poziţia de a pune condiţii Ucrainei pentru a înceta războiul, a reacţionat vineri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după ce liderul de la Kremlin...
#razboi Rusia Ucraina, #Serghei Lavrov, #Occident, #SUA, #Al Doilea Razboi Mondial , #Stiri Serghei Lavrov
  1. Lucruri puțin cunoscute despre moartea lui Mihai Eminescu, la 135 de ani de la dispariția marelui poet. ”Diagnosticul de sifilis nu a fost documentat”
  2. Republica Moldova înăsprește regulile pentru obținerea cetățeniei. Cauza pentru care se iau aceste măsuri
  3. Armata americană a distrus în Yemen mai multe radare ale rebelilor houthi
  4. Avatarul, noua specie de politician. Britanicii vor putea vota un candidat AI la alegerile parlamentare VIDEO
  5. Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
  6. Cum poți menține tensiunea arterială normală: Metodă la îndemână descoperită de medici
  7. SUA zguduie sistemul financiar al Rusiei: Lovitura dată Moscovei, un pas decisiv pentru căderea lui Putin
  8. Descoperire memorabilă de acum 1.600 de ani: Cea mai veche dovadă despre existența lui Iisus Hristos
  9. Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni
  10. Coca-Cola revine pe piața rusă? Compania și-a înregistrat din nou mărcile comerciale în Rusia