Rusia a schimbat tactica: susține că vrea să exporte cereale, dar că nu poate din cauza sancțiunilor Occidentului

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 18:24
2961 citiri
Rusia a schimbat tactica: susține că vrea să exporte cereale, dar că nu poate din cauza sancțiunilor Occidentului
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Hepta

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, 1 iunie, că Moscova se confruntă cu dificultăţi în privinţa exporturilor de cereale din cauza sancţiunilor impuse navelor sale, potrivit Reuters.

”Există, de asemenea, probleme cu exportul de cereale ruseşti ... navele care transportă cereale ruseşti sunt supuse sancţiunilor”, a afirmat Lavrov în timpul vizitei în Arabia Saudită.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Invadarea Ucrainei de către Rusia, care este şi ea un exportator major de cereale, a dus la creşterea preţurilor alimentelor pe plan global, dar Moscova dă vina pe sancţiunile occidentale pentru perturbările în exporturile sale de îngrăşăminte şi cereale.

În 8 iunie, ministrul rus de Externe a anunțat că va face o vizită în Turcia pentru a stabili implementarea unor ”coridoare securizate” de transport al cerealelor ucrainene.

De asemenea, marți, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că țara sa este în curs de a crea o ”operaţiune navală condusă de ONU” cu marinele ţărilor partenere în vederea asigurării unei rute comerciale sigure pentru exportul produselor agricole.

#razboi Rusia Ucraina, #export cereale Rusia, #Serghei Lavrov Rusia, #sanctiuni Occident Rusia , #Stiri Serghei Lavrov