Serghei Lavrov, o nouă amenințare voalată la adresa Occidentului: ”Războiul împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real”

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 18:56
5872 citiri
Serghei Lavrov, o nouă amenințare voalată la adresa Occidentului: ”Războiul împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real”
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Twitter / Nexta

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat din nou vina pe Occident pentru războiul declanșat de țara sa împotriva Ucrainei.

Lavrov a declarat, după o serie de discuții cu ministrul sud-african de Externe, Naledi Pandor, că războiul ”hibrid” al Occidentului cu Rusia a devenit aproape ”real.”

”Când vorbim despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, vorbim despre faptul că acesta nu mai este un război hibrid, ci aproape unul real, pe care Occidentul îl pregătește de mult timp împotriva Rusiei, încercând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă la cultură, care a fost în Ucraina timp de secole, și interzicând oamenilor să vorbească limba lor maternă”, a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă, potrivit Știrile PROTV.

Oficialul rus a lansat și un atac la adresa lu Volodimir Zelenski. El a susținut că atât fostul, cât și actualul președinte al Ucrainei au fost aleși sub lozinci de pace, dar ”instantaneu, imediat după alegeri, s-au transformat în președinți de război, președinți-rusofoni”.

La 18 ianuarie, șeful Ministerului rus de Externe a declarat că ”operațiunea militară” din Ucraina a fost un răspuns la "războiul hibrid" declanșat de Occident.

Cu o zi înainte, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, declara că țările occidentale duc un război prin intermediari împotriva Rusiei, care ”include elemente de participare indirectă la ostilități și elemente de război economic, război financiar, război juridic”.

#razboi Rusia Ucraina, #Serghei Lavrov, #amenintare, #Rusia Occident , #Stiri Serghei Lavrov