Nou atac propagandistic al Kremlinului: ”În afară de Rusia, numeroase țări sunt în prezent amenințate și șantajate de SUA”

Vineri, 24 Martie 2023, ora 16:37
2937 citiri
Nou atac propagandistic al Kremlinului: ”În afară de Rusia, numeroase țări sunt în prezent amenințate și șantajate de SUA”
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Twitter

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat din nou SUA că vor să domine lumea, justificând astfel și războiul din Ucraina.

Într-un articol publicat în revista Razvedchik și citat de TASS, Lavrov a susținut că, în prezent, nicio țară nu este protejată de ”raidurile ostile” ale Statelor Unite și ale aliaților lor din NATO.

”În afară de Rusia, numeroase țări sunt în prezent amenințate și șantajate”, a mai scris el.

Ministrul a legat din nou războiul pe care țara sa l-a declanșat împotriva Ucrainei de dorința unui grup restrâns de state de a domina lumea.

”Situația din Ucraina și din jurul acesteia nu este decât o manifestare a unei coliziuni pe scară largă care implică încercările unui grup restrâns de țări occidentale care caută să domine lumea și o inversare a emergenței intrinseci a unei arhitecturi multipolare.

Ei și-au stabilit o sarcină strategică de descurajare cuprinzătoare a Chinei, ca parte a așa-numitelor strategii Indo-Pacific, de asemenea”, a mai spus Lavrov.

El a criticat ”interferență vicioasă” a Occidentului în afacerile interne ale națiunilor suverane, inclusiv în Belarus, aliatul Rusiei, condamnând, de asemenea, și blocada economică impusă Cubei de mai mulți ani.

”În timp ce acționează în cele mai rele tradiții coloniale, americanii și susținătorii lor încearcă să împartă lumea în " democrații" și " regimuri autoritare" ”, a mai punctat ministrul rus de Externe, potrivit Știrile PROTV.

#razboi Rusia Ucraina, #Serghei Lavrov Rusia, #atac SUA, #propaganda , #Stiri Serghei Lavrov