Serghei Șoigu vrea să trimită arme avansate pe frontul din Ucraina: ”Noi modalităţi de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare”

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 19:46
4359 citiri
Serghei Șoigu vrea să trimită arme avansate pe frontul din Ucraina: ”Noi modalităţi de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare”
Serghei Şoigu este unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai lui Vladimir Putin FOTO NDTV.com

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a afirmat miercuri, 30 noiembrie, că forţele armate ar trebui să folosească sisteme de armamente noi, avansate, în conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

”Este necesar să continuăm modernizarea şi crearea de sisteme promiţătoare, cu utilizarea lor ulterioară în timpul operaţiunii militare speciale”, a spus el într-o reuniune cu generali de rang înalt la Ministerul Apărării.

Serghei Şoigu, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, nu a specificat ce arme avansate ar trebui utilizate, dar a menţionat că vrea să discute cu generalii noi căi de îmbunătăţire a atacurilor de artilerie şi cu rachete.

”Noi modalităţi de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare”, a spus ministrul, fără a da detalii.

El a afirmat că, în Ucraina, apărarea este îmbunătăţită prin folosirea unor sisteme de rachete cu rază lungă precum Tornado-S sau sisteme de artilerie de mare putere Malka.

”Aceasta face posibil să fie lovite eficient sisteme străine de rachete şi de artilerie”, a spus el, conform imaginilor transmise de televiziunea de stat.

Conflictul din Ucraina, cel mai sângeros din Europa de după Al Doilea Război Mondial, a ucis până acum zeci de mii de oameni de ambele părţi şi a provocat temeri legate de un conflict mult mai extins între Rusia şi NATO, alianţa condusă de SUA, menţionează Reuters.

Pe de altă parte, AFP transmite că Rusia a revendicat miercuri cucerirea a trei sate în apropiere de Bahmut, oraş din estul Ucrainei acum în mare parte distrus, pe care forţele ruse încearcă din vară să-l ocupe.

”În urma unor acţiuni ofensive, soldaţii ruşi au eliberat localităţile Bilogorivka şi Perşe Travnia” (Ozarianivka în ucraineană), a indicat Ministerul Apărării în cursul după-amiezii. Primul sat este situat la circa 25 km nord de Bahmut, iar al doilea la vreo 20 km spre sud. Mai devreme în cursul zilei, ministerul anunţase cucerirea localităţii Andriivka, la sud de Bahmut.

#razboi Rusia Ucraina, #Serghei Soigu, #ministru aparare, #arme avansate, #front ucraina , #Razboi Ucraina