Momentul când un sistem de apărare TOR, adus de ruși din Arctica, este spulberat de ucraineni. Atacul, realizat cu proiectile Excalibur VIDEO

Joi, 02 Februarie 2023, ora 23:56
7998 citiri
Momentul când un sistem de apărare TOR, adus de ruși din Arctica, este spulberat de ucraineni. Atacul, realizat cu proiectile Excalibur VIDEO
Sistemul de rachete a fost distrus din două lovituri FOTO Twitter

Armata ucraineană a făcut public un nou videoclip cu momentul în care distruge un sistem de apărare aeriană TOR M2DT, pe care rușii l-au adus pe front din zona Arctică.

Sistemul de rachete a fost reperat de o dronă care a transmis coordonatele Brigăzii 406 de artilerie. Din două lovituri, el a fost distrus.

Sistemul TOR a fost prezentat cu mândrie la televiziunea oficială a armatei ruse, Zvezda TV, fragment care apare și în prima parte a videoclipului.

”Sistemul primește o lovitură directă și ia foc. Ocupanții încearcă să-l stingă cu un stingător, stingătorul cade, ocupantul fuge, apoi are loc un alt atac al artileriei ucrainene și muniția detonează”, au scris forțele armate ale Ucrainei pe Telegram.

Din primele informații, acesta este primul astfel de sistem de rachete distrus în Ucraina.

Ucrainenii au realizat lovitura cu obuze ghidate M982 Excalibur, primite din Occident. Aceste obuze sunt cunoscute pentru precizia lor.

Sistemul TOR este un sistem de rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, pentru mică și medie altitudine, pentru toate anotimpurile, proiectat pentru distrugerea avioanelor, elicopterelor, rachetelor de croazieră, muniției ghidate cu precizie, vehiculelor aeriene fără pilot și amenințărilor balistice de la distanță mică.

#razboi Rusia Ucraina, #sistem antiracheta, #sistem tor, #distrus, #excalibur , #Razboi Ucraina