Mesajul public adresat lui Putin de văduva unui colonel rus, după ce soțul său s-ar fi sinucis: ”Patria e în pericol”

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 12:42
5376 citiri
Mesajul public adresat lui Putin de văduva unui colonel rus, după ce soțul său s-ar fi sinucis: ”Patria e în pericol”
Colonelul Vadim Boiko a fost găsit împușcat mortal în biroul superiorului său FOTO The Sun

Văduva unui colonel despre care presa și autoritățile ruse au spus că s-a sinucis i-a cerut președintelui Vladimir Putin să ancheteze moartea acestuia, relatează portalul rus independent Meduza.

Într-o scrisoare deschisă, făcută publică pe 20 noiembrie, femeia descrie incidentul ca pe o ”autoexecuție” și precizează că soțul său ar fi urmat să fie acuzat de gestionarea defectuoasă a ordinelor de recrutare.

Colonelul Vadim Boiko, în vârstă de 44 de ani, era șeful adjunct al unei școli navale superioare din Rusia. Potrivit primelor informații, el s-ar fi împușcat în biroul său, luna aceasta. Un alt ofițer a auzit că în biroul respectiv au fost trase cinci gloanțe.

Pe 16 septembrie, Boiko primise sarcina de a gestiona un punct de recrutare deschis la Școala Superioară Navală Pacific. De atunci, scrie văduva, ”abia dacă a mai dormit acasă, s-a străduit să rezolve problemele care apăreau, dar nu a primit niciun sprijin din partea superiorului său. La un moment dat, și-a dat seama că era făcut țap ispășitor pentru tot soiul de eșecuri și deficiențe”, a scris Iulia Boiko, potrivit Adevărul.

Femeia mai dezvăluie că soțul său a întâmpinat mari dificultăți în momentul în care a fost trimis să coordoneze un loc de instruire pentru noii recruți și să se ocupe de reparațiile echipamentelor militare care urmau să fie trimise pe frontul din Ucraina. ”Era imposibil să efectuezi misiuni de luptă cu un asemenea echipament”, mai reclamă ea.

Văduva a mai spus că soțul ei avea insomnii din cauza stresului și a pierdut 15 kg în această perioadă.

În urma unei inspecții a unei comisii care s-a deplasat la locul de instrucție pentru a soluționa plângerile noilor recruți, superiorul soțului s-a eschivat, și-a luat concediu medical, iar colonelul a fost anunțat că urma să răspundă penal pentru neregulile descoperite, a mai scris Iulia Boiko.

”Inspectorii l-au informat pe colonelul Boiko că va fi tras la răspundere pentru peste 100 de milioane de ruble constituind pierdere și distrugere a proprietății statului și va fi inculpat penal cu confiscarea proprietății”, a scris văduva în scrisoare.

Femeia a mai transmis că soțul său s-a împușcat pe 16 noiembrie în biroul superiorului său, nu în al său, așa cum a relatat presa. Colonelul a folosit arma din dotare și a tras gloanțele astfel încât să nu moară imediat.

Iulia Boiko consideră că, prin acțiunile sale, soțul ei ”a vrut să atragă atenția conducerii Federației Ruse și să le dea un semnal că există o problemă, că trebuie făcut ceva, că Patria este în pericol”.

Eveniment Quarterly Report

Deținuții care au murit pe front în Ucraina și-au ”răscumpărat” datoria față de societate, susține Putin
Deținuții care au murit pe front în Ucraina și-au ”răscumpărat” datoria față de societate, susține Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază vineri că miile de condamnaţi recrutaţi în închisori ruseşti care au murit pe front în Ucraina şi-au ”răscumpărat” datoria faţă de...
Putin a instituit ”Ziua reunificării” cu regiunile ucrainene anexate ilegal, pe care nu le controlează în totalitate. Când va fi sărbătorită în Rusia
Putin a instituit ”Ziua reunificării” cu regiunile ucrainene anexate ilegal, pe care nu le controlează în totalitate. Când va fi sărbătorită în Rusia
Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi, 28 septembrie, o lege prin care stabileşte ca data de 30 septembrie să fie marcată de acum oficial ca ”Ziua reunificării” cu Doneţk,...
#razboi Rusia Ucraina, #colonel rus, #sinucidere, #scrisoare deschisa, #vaduva, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #ancheta , #Razboi Ucraina