Marele trofeu cu care se laudă ucrainenii în Donbas. Cum arată mașina de luptă ultra-sofisticată capturată de la infamul lider cecen Ramzan Kadîrov VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 22:46
70146 citiri
Marele trofeu cu care se laudă ucrainenii în Donbas. Cum arată mașina de luptă ultra-sofisticată capturată de la infamul lider cecen Ramzan Kadîrov VIDEO
Vehicul militar ”Bulat” capturat în Ucraina FOTO Telegram / AFUStratCom

Armata ucraineană a prezentat vineri, 27 mai, în a 93-a zi a războiului, noul ”trofeu” obținut în lupta cu rușii.

Apărătorii Ucrainei au confiscat o mașină blindată SBA-60-K2 „Bulat” de la armata rusă, folosită de liderul cecen, Ramzan Kadîrov.

Informația și imagini cu mașina au fost făcute publice pe contul Telegram al Departamentului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

”Mașina blindată trofeu SBA-60-K2 „Bulat” a lui Kadîrov va servi acum în beneficiul Ucrainei”, se arată în mesajul care însoțește videoclipul.

Vehiculul blindat special al armatei ruse a fost conceput pentru a transporta și proteja personalul, precum și pentru a monta diverse arme sau echipamente. Mașina poate circula pe orice tip de drumuri și în orice condiții climatice, notează Obozrevatel.

Vehiculele blindate Bulat au o capacitate de 8 (+2) persoane.

Armura de pe Bulat poate rezista la lovituri directe de la arme de calibrul 7,62 mm.

Rusia are în prezent 15 vehicule Bulat primite la sfârșitul anului 2014 și a comandat un nou lot de încă 50 de vehicule de la producătorul rus Zaschcita.

#razboi Rusia Ucraina, #vehicul blindat rusesc video, #Ramzan Kadirov Cecenia , #Razboi Ucraina