Putin, primit de două tinere cu pâine și flori în Belarus și îmbrățișat cu căldură de Lukașenko. Ce a promis liderul de la Kremlin VIDEO

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 17:51
6685 citiri
Putin, primit de două tinere cu pâine și flori în Belarus și îmbrățișat cu căldură de Lukașenko. Ce a promis liderul de la Kremlin VIDEO
Vladimir Putin a mers în Belarus pentru prima dată din 2019 FOTO Twitter

Preşedintele rus Vladimir Putin face luni, 19 decembrie, o vizită oficială în Belarus, prima din 2019, relatează The Guardian.

Președintele rus este însoțit de ministrul Apărării și cel de Externe.

Potrivit imaginilor făcute publice de presa rusă, Putin a avut parte de o primire călduroasă pe aeroport. Liderul de la Kremlin a fost întâmpinat la aeroport de două tinere, după care s-a îmbrățișat cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Ulterior, într-o conferință de presă, Putin a declarat că Rusia este gata să continue să ajute Minskul să-și dezvolte industria nucleară. Președintele rus a mai declarat că Belarus este cel mai apropiat aliat al țării sale și că se așteaptă ca în acest an schimburile comerciale între cele două state să atingă un record echivalent sumei de 40 de miliarde de dolari.

La rândul său, Lukașenko a declarat că, în pofida ”unor asperități”, Belarus și Rusia ”găsesc răspunsuri la toate amenințările”. El și-a exprimat speranța că Occidentul va asculta ”vocea rațiunii”, astfel încât să poată fi reluat dialogul pe teme de securitate, relatează CNN.

Vizita președintelui rus a stârnit temeri la Kiev că acesta intenţionează să facă presiuni asupra fostului său aliat sovietic să se alăture unei proaspete ofensive pe teren ce ar deschide un nou front împotriva Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că Belarus este ”aliatul numărul unu” al Rusiei, dar a catalogat sugestiile conform cărora Moscova ar face presiuni asupra Minskului ca fiind ”fabricaţii stupide şi nefondate.”

#razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #vizita, #Belarus, #Aleksandr Lukasenko presedinte Belarus, #presiuni , #stiri Vladimir Putin