Volodimir Zelenski, în tranșeele din regiunea Sumî. Președintele ucrainean a inspectat granița cu Rusia VIDEO

Marti, 28 Martie 2023, ora 20:15
2779 citiri
Volodimir Zelenski, în tranșeele din regiunea Sumî. Președintele ucrainean a inspectat granița cu Rusia VIDEO
Volodimir Zelenski, în regiunea Sumî FOTO Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat marţi, 28 martie, unităţile forţelor de securitate ucrainene care protejează frontiera cu Rusia în provincia Sumî din nord-estul Ucrainei, a informat într-un comunicat biroul şefului statului, transmite EFE.

”În timpul călătoriei de lucru în regiunea Sumî, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a verificat îndeplinirea sarcinilor de către unitățile Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei la granița de stat cu țara agresoare – Federația Rusă. Șeful statului s-a familiarizat direct cu organizarea serviciului de către polițiștii de frontieră și verificările făcute de aceștia la punctele de control”, a transmis Președinția Ucrainei.

Vizita a avut loc la câteva zile după bombardamentele masive ale Rusiei asupra acestei provincii, care a fost parţial ocupată de trupele ruseşti la începutul invaziei la scară largă şi eliberată complet de forţele ucrainene în aprilie 2022.

Potrivit comunicatului, Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu statul agresor şi s-a interesat de activitatea unităţilor care protejează această zonă.

În cadrul vizitei sale la Sumî, preşedintele ucrainean a participat la ceremonia de marcare a împlinirii unui an de la bătălia din localitatea Ohtîrka împotriva armatei ruse şi de la eliberarea oraşului Trostianeţ de către forţele ucrainene.

Zelenski a decorat soldaţi şi funcţionari publici care au luat parte la aceste evenimente. De asemenea, a înmânat reprezentanților localității Ohtîrka ordinul „Oraș erou”.

”Este o onoare pentru mine să îi ofer astăzi localității Ohtîrka titlul de oraș erou, oraș apărător și oraș învingător. În Regiunea Sumî, în Ohtîrka, onorăm adevăratul curaj cazac și al poporului nostru – eroii noștri, toți bărbații și femeile ucrainene”, a declarat Zelenski.

Vizita vine după ce, în urmă cu câteva zile, preşedintele Ucrainei s-a deplasat în mai multe regiuni din sudul, estul şi nord-estul ţării pentru a vedea la faţa locului situaţia de pe linia frontului şi evoluţia situaţiei din teritoriile recucerite de armata ucraineană.

#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #vizita, #soldati ucraineni, #sumi , #stiri Volodimir Zelenski