”Rusia riscă să piardă totul”. Reacția Marii Britanii după ce Putin a avertizat că ”răuvoitorii” vor să destabilizeze țara

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 16:19
7160 citiri
”Rusia riscă să piardă totul”. Reacția Marii Britanii după ce Putin a avertizat că ”răuvoitorii” vor să destabilizeze țara
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Hepta

Președintele Rusei, Vladimir Putin, a avertizat vineri, 2 iunie, la o reuniune a Consiliului de Securitate, că ”răuvoitorii” și-au intensificat eforturile de destabilizare a țării, relatează TASS.

”Astăzi, vom aborda aceste probleme care ţin de asigurarea securităţii Rusiei, în acest caz fiind vorba de securitatea politică internă”, a anunţat Putin în debutul şedinţei Consiliului rus de Securitate, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.

El a menţionat în context ca fiind ”extrem de importante” relaţiile dintre cele 190 de grupuri etnice din Federaţia Rusă, după ce, în martie, Moscova a scos în afara legii Forumul Popoarelor Libere post-Rusia, o organizaţie fondată de activişti ai opoziţiei care pledează pentru independenţa multiplelor grupuri etnice din Rusia.

Putin a cerut în mod repetat Rusiei să se unească în faţa ”ameninţărilor existenţiale” din partea Occidentului, dar s-a confruntat ocazional cu animozitatea grupurilor etnice care se simt vizate în mod special de campania de mobilizare a Moscovei.

Autorităţile ruse nu ar trebui să permită ca securitatea politică internă a ţării să fie perturbată, având în vedere eforturile intensificate ale răuvoitorilor depuse ”pentru a destabiliza situaţia din interiorul Federaţiei Ruse”, a spus Putin. ”Şi noi trebuie să facem totul pentru a-i împiedica să facă acest lucru, în orice circumstanţe”, a subliniat el în faţa membrilor cabinetului său de securitate.

Putin i-a invitat apoi să-şi spună punctul de vedere pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), şi pe ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, dar discuţiile nu sunt publice.

La reuniune au participat preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, şeful Administraţiei Prezidenţiale, Anton Vaino, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, directorul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, ministrul apărării, Serghei Şoigu, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin.

Declarațiile lui Putin vin în contextul în care, recent, mai multe zone din Rusia au fost vizate de lovituri, pe care Moscova le atribuie Kievului.

”Rusia riscă să piardă totul”

Tot vineri, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, la CNBC, că Putin este ”singurul care nu vede realitatea”. În opinia sa, dacă nu se va retrage din Ucraina, Rusia ”riscă să piardă totul”, potrivit Știrile PROTV.

”Rusia se află sub o presiune continuă și rămâne fără stocuri. Cred că decizia nesăbuită și ilegală de a viza infrastructura națională critică, zonele civile, este, de fapt, un semn de disperare, nu un semn de putere din partea regimului rus”, a spus Wallace, adăugând că este optimist în ceea ce privește rezultatul final al războiului.

Eveniment Quarterly Report

Putin a confirmat că merge în China. Ce speră să obțină liderul de la Kremlin de la Xi Jinping
Putin a confirmat că merge în China. Ce speră să obțină liderul de la Kremlin de la Xi Jinping
Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat miercuri, 20 septembrie, că se va deplasa în China, la invitaţia omologului său, Xi Jinping, în prima sa deplasare în această ţară după...
Un nou mesaj de forță al lui Biden, la Adunarea Generală a ONU unde este prezent și Zelenski: ”Rusia crede că lumea se va plictisi” VIDEO
Un nou mesaj de forță al lui Biden, la Adunarea Generală a ONU unde este prezent și Zelenski: ”Rusia crede că lumea se va plictisi” VIDEO
Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut marți, 19 septembrie, liderilor mondiali reuniţi la Adunarea Generală a ONU să fie alături de Ucraina în lupta împotriva invadatorilor ruşi,...
#razboi Rusia Ucraina, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #dusmani rusia, #securitate politica , #Razboi Ucraina