Volodimir Zelenski, în Congresul american: Amintiți-vă de Pearl Harbor, amintiți-vă de 11 septembrie VIDEO

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 15:29
4994 citiri
Volodimir Zelenski, în Congresul american: Amintiți-vă de Pearl Harbor, amintiți-vă de 11 septembrie VIDEO
Volodimir Zelenski a fost aplaudat minute în șir de democrații și republicanii din Congresul american FOTO Captura video

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat Congresului reunit al Statelor Unite miercuri, 16 martie. Congresmenii l-au aplaudat minute în șir, în picioare, pe liderul de la Kiev, înainte de discurs.

Volodimir Zelenski a spus că participă prin videoconferință din Kiev, "un oraș care este sub bombardamentele trupelor rusești în fiecare zi, dar care nu se dă bătut. Nici măcar nu ne-am gândit la asta o secundă".

Rusia nu a atacat pur și simplu țara mea, a spus președintele Zelenski. „A avut loc o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre”.

Zelenski a amintit de cel de-Al Doilea Război Mondial și de atacurile de la 11 septembrie 2001, „când au fost atacați oameni nevinovați”. „Rusia a transformat cerul ucrainean într-o sursă de moarte pentru mii de oameni”, a spus el Congresului.

Zelenski a cerut zonă de interdicție aeriană sau sisteme antiaeriene

Președintele ucrainean a declarat că Ucraina cere un răspuns la această „teroare” a atacurilor aeriene rusești și cere să fie impusă o zonă de excludere aeriană.

"Chiar cerem prea mult?",a întrebat el Congresul SUA. Zelenski a adăugat că dacă această cerință este imposibil de îndeplinit, atunci este necesar ca ucrainenii să fie ajutați măcar cu sistemul de apărare de care are nevoie împotriva atacurilor aeriene. Zelenski a cerut avioane pentru a proteja "libertatea Ucrainei".

„A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”

Ca parte a discursului său în fața Congresului SUA, președintele Zelenski a redat un videoclip emoționant care suprapune imagini din Ucraina pe timp de pace cu imagini din ultimele trei săptămâni. Cu o vioară cântând pe fundal, filmarea include textul: „Aceasta este o crimă”.

Zelenski și-a încheiat discursul cu o cerere directă adresată președintelui Biden. „A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”, a transmis șeful statului ucrainean.

„Pacea în țara ta nu mai depinde doar de tine și de poporul tău”, a spus el. „Depinde de cei de lângă tine, de cei care sunt puternici”. „Puternic nu înseamnă mare. Puternic înseamnă să fii curajos și gata să lupți pentru viața cetățenilor tăi și a cetățenilor lumii”, a continuat Zelenski.

Biden, sub presiunea Congresului pentru a livra armament greu Ucrainei

Numeroşi aleşi din Congresul american, atât democraţi, cât şi republicani, exercită presiuni asupra preşedintelui american Joe Biden, ca acesta să sporească presiunea asupra Rusiei, în urma invaziei Ucrainei. Atât tabăra democrată, cât și cea republicană i-au cerut lui Joe Biden modalități prin care SUA să furnizeze armament greu Ucrainei.

Citește cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Volodimir Zelenski mulțumește după aprobarea ajutoarelor din SUA. "Următorul pachet militar se va ridica la nivelul hotărârii noastre"
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri Senatului Statelor Unite pentru aprobarea ajutoarelor militare şi economice de 61 de miliarde de dolari pentru ţara sa, notează...
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski, #Volodimir Zelenski Ucraina, #congres SUA , #Razboi Ucraina