Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul britanic: ”Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja” FOTO/VIDEO

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 16:26
3104 citiri
Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul britanic: ”Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja” FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski și-a exprimat convingerea că Rusia va pierde războiul FOTO captură video YouTube

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut miercuri, 8 februarie, un discurs în Parlamentul britanic, relatează CNN.

Aceasta este a doua vizită în străinătate a liderului de la Kiev de la declanșarea invaziei ruse, după ce de la Washington, din decembrie 2022.

”Noi ştim că Rusia va pierde. Știm că libertatea va învinge. Noi ştim că victoria va schimba lumea şi că aceasta va fi schimbarea de care lumea are nevoie”, a declarat Zelenski.

”Regatul Unit mărşăluieşte împreună cu noi către cea mai importantă victorie a vieţii noastre. Victoria împotriva ideii însăşi de război”, a declarat şeful statului ucrainean.

El a mulţumit Regatului Unit pentru susţinerea Ucrainei.

”Am venit aici şi mă aflu în faţa dumneavostră în numele celor curajoşi, în numele războinicilor noştri. Îţi mulţumim, Marea Britanie!

Regatul Unit este casa unor suflete curajoase de când există Europa”, a mai spus el în faţa membrilor Parlamentului, la Westminster Hall.

”Londra s-a aflat alături de Kiev din prima zi, din primele secunde şi minute ale războiului la scară mare.

Marea Britanie, tu ţi-ai întins mâna în ajutor în timp ce lumea nu ştia încă cum să reacţioneze.

Am venit aici și mă aflu în faţa dumneavoastră în numele celor curajoşi, în numele eroilor noştri de război, care se află acum în tranşee, sub focul artileriei inamice, în numele artileriştilor noştri aerieni şi fiecărui apărător al cerului care apără Ucraina de avioanele şi rachetele inamice, în numele tanchiştilor noştri care luptă să ne restabilească graniţele noastre ucrainene, în numele recruţilor noştri care sunt formaţi acum, inclusiv aici, în Marea Britanie”, a mai declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a oferit Parlamentului britanic casca unui pilot ucrainean, pe care scrie: ”Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja”.

Preşedintele Parlamentului britanic, Lindsay Hoyle, a reiterat că țara sa va continua să ajute Ucraina cât timp va fi necesar.

”Aşa cum ne-aţi spus anul trecut, acesta este un război pe care Ucraina nu l-a început şi nu-l vrea. Însă este un război pe care trebuie să-l purtaţi.

Angajamentul de a vă susţine pe dumneavoastră şi poporul dumneavoastră nu a slăbit.

Vom continua să vă susţinem împotriva agresorului rus”, a declarat Hoyle, în aplauzele parlamentarilor.

Zelenski a fost primit anterior de către premierul britanic, Rishi Sunak, şi se va întâlni și cu Regele Charles al III-lea.

Președintele Ucrainei îi va vizita și pe militarii ucraineni care se antrenează cu forțele britanice.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
Noul ajutor militar al SUA pentru Ucraina va fi ”rapid și puternic”. Promisiunea lui Biden pentru Zelenski
SUA ”vor furniza rapid noi ajutoare militare importante care să răspundă nevoilor urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă şi în domeniul apărării aeriene”, imediat ce Senatul american...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #vizita Marea Britanie, #discurs, #parlament britanic , #stiri Volodimir Zelenski