Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului din Bahmut. Ce le-a spus soldaților care rezistă eroic în fața atacurilor rușilor VIDEO/FOTO

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 17:34
3786 citiri
Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului din Bahmut. Ce le-a spus soldaților care rezistă eroic în fața atacurilor rușilor VIDEO/FOTO
Volodimir Zelenski și soldații din Bahmut FOTO president.gov.ua

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat miercuri, 22 martie, trupele ucrainene din apropierea oraşului Bahmut, aflat pe linia frontului, relatează Reuters.

Forţele ucrainene rezistă de opt luni în Bahmut, în ciuda faptului că au suferit pierderi grele într-una dintre cele mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei de acum 13 luni.

Imaginile video postate pe reţelele sociale îl arată pe Zelenski îmbrăcat într-un hanorac de culoare închisă şi pantaloni kaki militari înmânând premii unor soldaţi în echipament de luptă, a căror epuizare este evidentă, şi care se află în ceea ce pare a fi un depozit mare.

”Sunt onorat să mă aflu astăzi aici pentru a înmâna medalii eroilor noştri, să le strâng mâna şi să le mulţumesc pentru că au protejat suveranitatea ţării noastre”, a scris Zelenski pe Telegram. ”Soarta voastră este atât de dificilă, dar atât de istorică. Să ne apărăm ţara şi să întoarcem totul în Ucraina pentru copiii noştri. Mă înclin în faţa tuturor eroilor, a camarazilor voştri apropiaţi pe care i-aţi pierdut în est şi, în general, de-a lungul acestui război”, a mai transmis el.

Preşedintele ucrainean consideră ”citadela Bahmut” un simbol al sfidării, care însângerează armata rusă.

Amintind de luptele din Primul Război Mondial, bătălia pentru Bahmut a fost purtată din tranşee, cu lovituri necruţătoare de artilerie şi rachete, pe un câmp de luptă puternic minat, descris ca o ”maşină de tocat carne” de către comandanţii din ambele tabere.

Zelenski a vizitat de mai multe ori trupele de pe front în timpul războiului. Vizita de miercuri a urmat la câteva zile după ce liderul rus Vladimir Putin a mers în oraşul Mariupol - prima sa vizită într-un teritoriu ocupat de Rusia în regiunea industrială Donbas din Ucraina de la începutul războiului şi cea mai apropiată de liniile de front.

(FOTO president.gov.ua)

O înregistrare video separată de miercuri îl arată pe Zelenski vizitând soldaţi răniţi care se află sub tratament. El le-a strâns mâinile soldaţilor răniţi, le-a mulţumit pentru serviciul lor şi le-a înmânat unora dintre ei medalii.

#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #vizita, #soldati ucraineni, #bahmut , #stiri Volodimir Zelenski