”Modelul istoric” propus de Zelenski pentru reconstrucția Ucrainei: țările partenere și companiile pot primi patronajul asupra unei regiuni sau a unei industrii

Luni, 23 Mai 2022, ora 16:55
4890 citiri
”Modelul istoric” propus de Zelenski pentru reconstrucția Ucrainei: țările partenere și companiile pot primi patronajul asupra unei regiuni sau a unei industrii
Volodimir Zelenski a cerut sancțiuni mai dure pentru Rusia FOTO Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat luni, 23 mai, în discursul susținut online la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, că guvernul său propune ”un model istoric” pentru reconstrucția țării sale.

”Oferim lumii ocazia să creeze un precedent pentru reconstruirea țării după război, care le va arăta tuturor celor care visează să distrugă viața unui vecin că războiul nu este rezultatul dorit. Vă invit să luați parte la această reconstrucție”, le-a spus Zelenski liderilor mondiali, potrivit Obozrevatel.

Liderul de la Kiev a explicat că orașele, țările și companiile partenere vor avea o oportunitate istorică de a prelua patronajul pentru restaurarea unei regiuni a Ucrainei, oraș, comunitate sau industrie.

Marea Britanie, Danemarca, UE și alți actori internaționali de top au ales deja o direcție specifică pentru patronajul în redresare. Datorită acestui model, reluarea postbelică poate fi rapidă, promițătoare și de înaltă calitate”, a mai spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a invitat țările partenere și companiile de top din lume să își formeze propriile pachete de propuneri pentru reconstrucția Ucrainei până în iulie.

Zelenski a cerut din nou mai mult ajutor militar, sancțiuni mai dure pentru Rusia și confiscarea averilor oligarhilor ruși pentru a-i ajuta pe ucraineni.

”Comunitatea internaţională trebuie să fie pregătită să folosească sancţiunile preventiv, nu doar să răspundă” ameninţărilor din viitor, a transmis Zelenski liderilor mondiali şi de afaceri prezenţi.

El a argumentat că dacă aceste sancţiuni ar fi fost dinainte în vigoare, Rusia nu ar fi putut invada Ucraina.

De asemenea, preşedintele ucrainean a făcut apel la un embargo petrolier complet, o interdicţie totală asupra băncilor ruse, oprirea completă a comerţului cu Moscova, ruperea legăturilor cu industria IT a Rusiei.

”Agresorul ar cunoaşte consecinţele imediate ale acţiunilor sale” în acest mod, a continuat el.

”Oferim lumii şansa să creeze un precedent referitor la ce se întâmplă dacă încerci să distrugi un vecin”, a adăugat Zelenski şi a explicat că nu este sigur că această ”colecţie mare de răspunsuri” din partea unor instituţii precum Naţiunile Unite şi Organizaţia Mondială a Comerţului este suficientă pentru a răspunde ameninţărilor din prezent.

El a sugerat că reconstrucţia Ucrainei ar putea fi finanţată parţial prin găsirea de active ruseşti ascunse în străinătate, îngheţarea şi alocarea lor către un fond special în vederea ajutării răniţilor în război.

Zelenski l-a citat pe fostul secretar de stat american George Marshall, cel după care a fost numit planul de reconstrucţie a Europei de după cel de-al Doilea Război Mondial, afirmând că nu se opune niciunei ţări, ci se opune ”foametei, sărăciei, disperării, haosului”.

Pe lângă șefii de stat și de guvern care participă la WEF, sunt așteptați și peste 1.250 de lideri din sectorul privat, precum și lideri din domeniul tehnologiei și al cercetării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alain Delon primește Ordinul de Merit al Ucrainei pentru susținerea țării încă de la începutul invaziei Rusiei
Alain Delon primește Ordinul de Merit al Ucrainei pentru susținerea țării încă de la începutul invaziei Rusiei
Celebrul actor francez Alain Delon a primit cea mai înaltă distincție din partea Ucrainei, pentru susținerea publică a țării încă de la începutul războiului în care a fost atacată de...
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
În urma unei acțiuni comune a Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) și a Procuraturii Generale de la Kiev, precum și a serviciilor speciale poloneze, a fost reținut un cetățean polonez...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #reconstructie ucraina , #Razboi Ucraina