Reacția dură a lui Zelenski după ce șeful CIO a anunțat că sportivii ruși ar putea reveni la competițiile internaţionale VIDEO

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 23:15
3120 citiri
Reacția dură a lui Zelenski după ce șeful CIO a anunțat că sportivii ruși ar putea reveni la competițiile internaţionale VIDEO
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO captură video YouTube

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe şeful Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, la Bahmut, pentru a vedea situaţia din zonă şi a înţelege faptul că nu există neutralitate.

În această săptămână, CIO a anunţat că analizează opţiunile pentru ca sportivii din Rusia şi Belarus să revină la evenimentele internaţionale. Forul a menţionat că toţi sportivii trebuie trataţi fără discriminare şi a precizat că participarea ar fi în condiţii stricte, între care se numără şi nereprezentarea ţării.

”Începem astăzi un maraton al onestităţii, care va avea ca scop curăţarea leadershipului structurilor internaţionale olimpice de ipocrizie a oricărei tentative de aducere a reprezentanţilor statului terorist în sporturile mondiale. Nu pot fi decât dezamăgit de declaraţiile actualului preşedinte CIO, Thomas Bach. Am vorbit cu el de câteva ori. Şi nu am auzit cum va proteja el sporturile de propaganda de război dacă va readuce sportivii ruşi în competiţiile internaţionale”, a reacţionat Zelenski.

”Nu există neutralitate atunci când are loc un astfel de război. Şi ştim cât de des tiraniile încearcă să folosească sportul în interesele lor ideologice. Este evident că orice drapel neutru al sportivilor ruşi este pătat cu sânge”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a precizat că, dacă sportivii ruşi vor participa la competiţii, va fi inevitabilă influenţa politică sau de alt fel a ”statului terorist” asupra sportului.

”Vom face totul pentru ca lumea să protejeze sportul de influenţa politică sau de alt fel a statului terorist, ceea ce este inevitabil dacă sportivii ruşi participă la competiţii. Şi în special la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivii ucraineni sunt nevoiţi să îşi apere vieţile şi familiile şi să apere libertatea poporului nostru de agresiunea rusă. Atacurile ruşilor au luat vieţile a sute de bărbaţi şi femei din Ucraina care şi-ar fi putut arăta talentele în sportul mondial. Rusia trebuie să oprească agresiunea şi teroarea şi doar apoi va fi posibil să vorbim despre participarea Rusiei în contextul mişcării olimpice. Principiile olimpice şoi războiul sunt fundamental opuse”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski a vorbit şi despre situaţia din regiunea Doneţk, din apropiere de Bahmut şi Vuhledar. ”Ocupanţii distrug deliberat şi sistematic aceste oraşe şi localităţile din jurul lor. Artilerie, aviaţie, rachete. Armata rusă nu duce lipsă de mijloace de distrugere. Şi poate fi oprită doar prin forţă. Soldaţii noştri, care apără zonele din regiunea Doneţk, sunt adevăraţi eroi. Vă mulţumesc. Şi, apropo, îl invit pe domnul Bach la Bahmut. Astfel încât el să poată vedea cu ochii săi că nu există neutralitate”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Citește și:
Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO
Întrebarea unei prezentatoare TV care l-a blocat pe ambasadorul rus în Australia: ”A fost prea directă” VIDEO
Ambasadorul rus în Australia, Alexei Pavlovski, a fost luat prin surprindere de prezentatoarea ABC Sarah Ferguson în timpul unui interviu. Prezentatoarea a sărit peste amabilități și i-a...
Rusia nu recunoaște pierderea rachetelor Kalibr în explozia din Crimeea: ”Apărarea antiaeriană a respins un atac cu drone”
Rusia nu recunoaște pierderea rachetelor Kalibr în explozia din Crimeea: ”Apărarea antiaeriană a respins un atac cu drone”
Rusia a dezminţit marţi, 21 martie, anunţul făcut de Ministerul Apărării ucrainean privind distrugerea unor rachete de croazieră Kalibr în peninsula ucraineană Crimeea ocupată, relatează...
#razboi Rusia Ucraina, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #comitet international olimpic, #thomas bach, #sportivi rusi exclusi Olimpiada , #Razboi Ucraina