Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 05:32
6240 citiri
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Rusia a renunțat să folosească tancurile moderne pe front FOTO: MSN

Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare neașteptată a Rusiei surprinde Occidentul, după ce Moscova a renunțat la fabricarea armelor avansate și a apelat la un vicleșug. Kremlinul și-a intensificat producția de armament standard, chiar de concepție mai veche, pentru a putea face necesităților reale ale armatei sale de pe front.

Analiștii evaluează că Rusia își poate susține atacul din Ucraina cel puțin doi ani de acum înainte, o expertiză serioasă pentru Kiev, care duce lipsă de muniții, sisteme de apărare antiaeriană și soldați, ceea ce a dus la pierderi teritoriale în 2024, potrivit The Washington Post.

În timp ce Kremlinul se luptă să-și extindă capacitatea și să dezvolte arme moderne care ar putea îmbunătăți performanța armatei sale pe câmpul de luptă, a valorificat avantajul său copleșitor în ceea ce privește numărul de soldați, capacitatea sa de a-i înarma cu arme vechi, dar de încredere și dorința de a suporta pierderi grele.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă

„Rusia nu produce mai multe echipamente moderne de luptă”, a spus Nikolai Kulbaka, economist rus. „Dar a făcut mult mai mult din echipamente de lucru mai simple, puști, obuze, arme standard pentru soldații de masă.”

Pe măsură ce ajutorul militar occidental pentru Kiev a încetinit în ultimele luni, inclusiv în Statele Unite, forțele ruse au reluat inițiativa în Ucraina, unde pot acum să tragă artileria și să desfășoare drone cu mult mai mult decât ucrainenii.

Rusia și-a reînarmat forțele prin recondiționarea echipamentelor existente – o mare parte din ele datând din epoca sovietică. Piesele de schimb din China, Coreea de Nord și Iran sunt de o calitate inconsecventă, au spus experții, dar achiziționarea lor a demonstrat capacitatea Moscovei de a eluda sancțiunile.

Alertă a medicilor privind ceva găsit în aer. Este peste tot, ajunge în creier și în alte organe, risc de cancer

Echipamentul din epoca sovietică, inclusiv rachete și bombe aeriene ghidate, a compensat eșecul Rusiei, cel puțin până acum, de a produce și desfășura arme noi, avansate, cum ar fi tancul T-14 Armata, care teoretic ar putea rivaliza cu Abrams și Leopard fabricate în SUA, respectiv Germania.

Oficialii americani au crezut inițial că războiul din Ucraina a degradat grav armata Rusiei. Dar generalul Christopher G. Cavoli, comandantul de top al SUA în Europa, a mărturisit în această lună în Congres că Moscova avea acum mai mulți soldați decât la începutul invaziei și că forțele sale armate „au demonstrat o capacitate accelerată de a învăța și de a se adapta la provocările câmpului de luptă atât din punct de vedere tactic, cât și tehnologic.”

În ultimele luni, înalți oficiali ruși, inclusiv ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au susținut cifre record, raportând lui Putin că complexul militar-industrial a crescut de 4 ori producția de vehicule blindate și aprovizionarea cu tancuri și a sporit de 17 ori producția de drone și obuze de artilerie.

Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă

Fără îndoială, aceste cifre nu pot fi verificate din surse credibile, deoarece guvernul rus nu publică statisticile legate de producția militară și costurile războiului. Dar luna trecută, șeful producătorului rus de apărare, Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că tancul Armata nu va fi desfășurat în Ucraina din cauza costului ridicat.

„Desigur, este mult superior altor tancuri în ceea ce privește funcționalitatea, dar este prea scump”, a spus Chemezov, potrivit presei de stat. „Prin urmare, este puțin probabil ca tancul Armata să-l folosească acum. Este mai ușor să cumperi T-90.”

Gjerstad a spus că Rusia a căutat să compenseze livrările de echipamente occidentale avansate către Ucraina, acordând prioritate cantității și alocând tancuri mai bune unor unități mai bine instruite, furnizând în același timp modele mai vechi T-55 și T-62 unităților compuse din recruți și foști condamnați. ”Ai prefera să ai trei Ford-uri sau un Cadillac, spuse Gjerstad. „Asta a fost gândirea rusă... a fost ca o cârjă pentru ei.”

Quarterly Report - Editia 4

Scholz se ține tare. Respinge în continuare utilizarea armelor germane împotriva unor obiective din Rusia
Scholz se ține tare. Respinge în continuare utilizarea armelor germane împotriva unor obiective din Rusia
Cancelarul german Olaf Scholz insistă ca armele furnizate de ţara sa Ucrainei să nu fie utilizate împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, consemnează duminică dpa. "Avem reguli...
Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și despre șansele actualului secretar general adjunct al NATO. În...
#razboi Rusia, #arme moderne Rusia, #tancuri Rusia Ucraina, #arme rusia, #tactica rusia, #Rusia Ucraina razboi , #Rusia-Ucraina