Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 23:01
6909 citiri
Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
Dronă Bayraktar TB2 FOTO Facebook /Six o\'Clock High

Armata ucraineană a anunțat că în noaptea de vineri spre sâmbătă a atacat baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 de kilometri de frontiera între Rusia şi Ucraina, cu aproximativ 70 de drone.

Obiectivele atacului, potrivit presei locale, care îl citează pe Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, se află la aproximativ 270 de kilometri de actuala linie a frontului, unde trupele ucrainene se apără de invazia rusă.

Baza aeriană de la Morozovsk este una dintre cele mai importante instalaţii militare ruseşti din regiune, potrivit presei ucrainene, care descrie infrastructura ca fiind sediul unui regiment de aviaţie rusesc echipat cu zeci de bombardiere Su-34, printre alte avioane de război.

Portalul de informaţii american specializat în probleme militare 'The War Zone', citat de presa ucraineană, a obţinut imagini din satelit ale atacului.

În acest atac, al doilea asupra bazei din Morozvosk în ultimele două luni, armata ucraineană a folosit dronele de fabricaţie ucraineană 'Dragon' şi 'Splash', potrivit EFE.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că trupele sale ruseşti fac progrese şi îşi îmbunătăţesc poziţiile în nord-estul şi estul Ucrainei, unde au respins în total 12 contraatacuri ucrainene în ultima zi, conform agenţiei de presă citate.

Potrivit raportului militar, unităţile grupării de trupe Sever (Nord) şi-au continuat înaintarea "adânc în spatele liniilor inamice" şi au atacat poziţii ucrainene în oraşele Volceansk şi Ternova din regiunea Harkov.

În acest sector al frontului, se afirmă în raport, forţele ruse au respins şapte contraatacuri ale trupelor ucrainene şi ale Gărzii Naţionale şi au provocat până la 350 de victime, inclusiv morţi şi răniţi.

Comandamentul militar rus a mai subliniat că trupele grupului Zapad (Vest) şi-au îmbunătăţit poziţiile în mai multe localităţi din autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk, anexate de Moscova în septembrie 2022.

Ministerul rus al Apărării, ca de obicei, nu raportează pierderile din rândurile sale, despre care preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că ar fi de cinci ori mai mici decât cele ale Ucrainei, fără a preciza însă cifrele.

O nouă alertă aeriană în România: mai multe drone, observate în apropierea graniței. Locuitorii din Tulcea, speriați de sunetul exploziilor
O nouă alertă aeriană în România: mai multe drone, observate în apropierea graniței. Locuitorii din Tulcea, speriați de sunetul exploziilor
Autoritățile au trimis un mesaj RO-Alert în noaptea de marți spre miercuri, 24 iulie, în județul Tulcea. Mai multe drone au fost observate cum se apropie de granița dintre Ucraina și...
„Occidentul se pregăteşte pentru un conflict militar direct cu Rusia”. Acuzații grave lansate de președintele Serbiei
„Occidentul se pregăteşte pentru un conflict militar direct cu Rusia”. Acuzații grave lansate de președintele Serbiei
Ţările occidentale sunt în prezent angajate în pregătiri active pentru a intra într-un conflict direct cu Rusia, consideră preşedintele sârb Aleksandar Vucic, potrivit TASS....
#razboi Ucraina Rusia NATO, #drone ucraina, #baza militara rusia , #Razboi Ucraina
  1. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  2. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  3. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  4. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  5. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  6. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  7. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  8. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  9. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council
  10. Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat"