Armata rusă susține că a ”neutralizat” 20 de drone și două rachete balistice de tip Tocika-U. Două persoane au murit în regiunea Doneţk FOTO/VIDEO

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 14:25
995 citiri
Armata rusă susține că a ”neutralizat” 20 de drone și două rachete balistice de tip Tocika-U. Două persoane au murit în regiunea Doneţk FOTO/VIDEO
Casă bombardată în Ucraina Foto: X/ Devana

Armata rusă anunţă joi, 18 aprilie, că a „neutralizat” 20 de drone ucrainene în mai multe regiuni ruse la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

O femeie rănită în acest atac a fost spitalizată.

„În cursul nopţii (de miercuri spre joi), mai multe tentative ale regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste împotriva unor instalaţii situate pe teritoriul rus au fost împiedicate”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă a „neutralizat” 20 de drone, două rachete balistice de tip Tocika-U şi cinci baloane care servesc în general la deturnarea atenţiei sistemelor de apărare aeriană, precizează ministerul.

Şaisprezece dintre drone şi două rachete au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, ţintită aproape zilnic în atacuri ucrainene, se arată în comunicat.

O femeie rănită în acest atac a fost spitalizată, potrivit guvernatorului regiunii, Viceslav Gladkov.

Celelalte regiuni vizate sunt Voronej, tot la frontiera cu Ucraina, şi Rostov, în care se află cartierul general milittar al Operaţiunilor ruse în Ucraina, potrivit ministerului.

Ucraina, în care Rusia desfăşoară o ofensivă de peste doi ani, şi-a multiplicat atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând instalaţii energetice.

Kievul s-a angajat să poarte lupte pe teritoriul rus, ca represalii faţă de intensificarea bombardamentelor ruse pe teritoriul ucrainean.

Aerodrom militar rus atacat în Crimeea

Ucraina a anunţat joi că a atacat miercuri un aerodrom militar rus la Djankoi, în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

„O operaţiune reuşită a Forţelor armate ucrainene vizânz aerodromul militar Djankoi” a permis „distrugerea sau avarierea gravă” a unor lansatoare de sisteme de tip S-400, echipamente radar şi unui centru de control al apărării aeriene, a anunţat pe Telegram spionajul militar ucrainean (GUR).

Doi morți în bombardamente ruse

În regiunea ucraineană Doneţk, parţial ocupată de Rusia, în estul Ucrainei, o persoană a fost ucisă la Selîdove, în bombardamente ruseşti.

Case au fost avariate, iar o zonă industrială a fost incendiată în aceste bombardamente, anunţă pe Telegram guvernatorul Vadîm Filiaşin.

Altă persoană, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost ucis la Oceretîne, în Doneţk, anunţă guvernatorul.

Quarterly Report - Editia 4

Atac ucrainean asupra unei baze rusești din Crimeea. Trei avioane de luptă au fost distruse și mai multe clădiri avariate FOTO/VIDEO
Atac ucrainean asupra unei baze rusești din Crimeea. Trei avioane de luptă au fost distruse și mai multe clădiri avariate FOTO/VIDEO
Atac ucrainean asupra bazei militare Belbek din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Trei avione de luptă ruse au fost distruse și mai multe clădiri au fost...
NATO: Este Rusia o mare amenințare?
NATO: Este Rusia o mare amenințare?
Politicieni şi militari din Germania avertizează asupra primejdiei unui atac rusesc. Dar germanii par să vadă lucrurile diferit. Potrivit sondajelor, doar o minoritate ar fi gata să lupte....
#razboi ucraina rusia, #bombardamente Ucraina, #atac drone ucraina, #persoane ucise, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina