Momentul când un sistem de rachete Strela al rușilor este spulberat într-un atac al ucrainenilor. ”Săgeata”, ascunsă într-o pădure VIDEO

Joi, 23 Martie 2023, ora 16:38
5632 citiri
Momentul când un sistem de rachete Strela al rușilor este spulberat într-un atac al ucrainenilor. ”Săgeata”, ascunsă într-o pădure VIDEO
Sistemul Strela a fost distrus complet FOTO Twitter

Rusia continuă să înregistreze pierderi importante în Ucraina.

Potrivit unei înregistări video care a fost postată pe rețelele de socializare de forțele armate ucrainene și distribuită de site-ul Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează încă de la începutul războiului evoluția armamentului din ambele tabere, armata rusă a pierdut un sistem de apărare cu rachete sol-aer 9K35 Strela-10 (”Săgeata”).

Din imagini reiese că rușii au încercat să ascundă vehiculul într-o pădure sau la liziera unei păduri.

Tactica pare însă ineficientă, în contextul în care dronele comerciale sunt dotate cu camere cu termoviziune care ajuta la o mai bună recunoaștere a câmpului de luptă.

Și în acest caz, ucrainenii au apelat la drone pentru a distruge sistemul de rachete rusesc.

Atacul a avut loc în Herson.

În urma loviturilor, sistemul Strela a fost distrus complet.

Săptămâna trecută, armata ucraineană a mai postat un video cu un atac asupra a trei lansatoare de rachete rusești Uragan. Rușii au fost surprinși tot când încercau să ascundă lansatoarele multiple de rachete într-o pădure din Lugansk.

#razboi ucraina rusia, #sistem rachete, #strela, #atac ucraineni, #atac drona , #Razboi Ucraina