Președintele Ucrainei susține că inamicii au intrat deja în Kiev: ”Am fost lăsați să ne apărăm singuri țara”. Bilanțul dramatic al morților

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 07:45
13574 citiri
Președintele Ucrainei susține că inamicii au intrat deja în Kiev: ”Am fost lăsați să ne apărăm singuri țara”. Bilanțul dramatic al morților
Președintele Rusiei susține că celorlalte state le este teamă să se implice FOTO Hepta

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski crede că grupuri inamice de sabotori au intrat deja în Kiev şi că el este ţinta numărul 1 şi afirmă că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara.

”Astăzi i-am intrebat pe cei 27 de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO, i-am întrebat direct. Tuturor le e teamă. Nu răspund”, a declarat preşedintele ucrainean, conform CNN.

Zelenski crede că grupuri de sabotaj ruseşti au intrat în capitala ucraineană.

"Potrivit infirmaţiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul 1, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul 2. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului. Avem informaţii că grupuri de sabotaaj inamice au intrat în Kiev”, a declarat el, adăugând că se află la sediul Guvernului, alături de alţii.

Preşedintele ucrainean susţine că cel puţin 137 de ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruseşti, iar 316 au fost răniţi.

Într-un mesaj video posat pe contul său de Facebook, Zelenski a afirmat că altor state le este teamă să sprijine aderarea Ucrainei la NATO.

”Cine este dispus să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este teamă. I-am întrebat pe toţi partenerii dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi dar nu sunt pregătiţi să ne ia într-o alianţă alături de ei”, a afirmat el.

”Indiferent câte conversaţii am avut cu liderii străini, am auzit puţine lucruri. Primul este că suntem sprijiniţi. Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută concret, nu numai cu vorbe.Dar este şi un al doilea lucru - am fost lăsaţi singuri să ne apărăm ţara.Cine este pregătit să lupte alături de noi? Sincer, nu văd”, a continuat Zelenski.

“Astăzi i-am întrebat pe cei 27 de lideri ai Europei, dacă Ucraina va fi în NATO, am întrebat direct. Toţi se tem,. nu răspund. Iar noi nu ne temem, nu ne temem de nimic”, a încheiat preşedintele ucrainean.

Un nou apel pentru a pune capăt războiului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut din nou apel vineri dimineaţă la încetarea focului şi a afirmat că Rusia va trebui să discute cu partea ucraineană,pentru a pune capăt războiului, conform BBC.

La ora 7:30, el s-a adresat din nou cetăţenilor printr-un mesaj video şi a făcut apăel la Rusia, în limbile rusă şi ucraineană, pentru încetarea focului.

"Rusa va trebui, mai devreme sau mai târziu, să discute cu noi despre încetarea ostilităţilor şi oprirea acestei invazii”, a afirmat Zelenski, precizând: ”Cu cât aceste discuţii încep mai devreme, cu atâ mai mici vor fi pierderile Rusiei”.

El a adăugat că ucrainenii îşi vor apăra ţara până când atacurile se vor opri.

Eveniment Quarterly Report

Cel puțin șapte persoane au murit și alte 10 au fost rănite în Mexic. Cum s-a produs tragedia
Cel puțin șapte persoane au murit și alte 10 au fost rănite în Mexic. Cum s-a produs tragedia
Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul slujbei în oraşul Ciudad Madero...
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 1 octombrie, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a...
#razboi ucraina rusia, #kiev, #morti , #Razboi Ucraina