135 de militari francezi au ajuns în România după activarea forțelor de reacție rapidă, decizie luată în premieră în istoria NATO

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 11:19
3360 citiri
135 de militari francezi au ajuns în România după activarea forțelor de reacție rapidă, decizie luată în premieră în istoria NATO
Franţa a anunțat că trimite 500 de militari în România FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Alți 135 de militari francezi din Batalionul 27 Vânători de Munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Soldații au coborât la baza NATO în seara zilei de marți, 1 martie.

”Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a #NATO (NFR) dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord - Atlantic din 25 februarie 2022.

Este pentru prima dată când Alianța Nord-Atlantică folosește aceste forțe de înaltă pregătire într-un rol de descurajare și apărare.

Le transmit militarilor francezi că sunt bineveniţi în România și că apreciem eforturile lor pentru îndeplinirea misiunilor”, a scris ministrul Apărării pe Facebook miercuri, 2 martie.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, NATO a activat, în premieră, forțele de reacție rapidă, pentru descurajarea și apărarea Flancului Estic.

În cadrul acestei decizii, Franţa a anunțat că trimite 500 de militari în România.

”Vom desfăşura aproximativ 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, în susţinerea României, şi aducem totodată mesajul unei solidarităţi strategice a tuturor membrilor NATO”, a declarat şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard

Elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

#razboi Ucraina, #ministrul apararii, #vasile dincu, #militari francezi , #Stiri Vasile Dincu