Răspunsul autorităților pentru românii blocați de peste 10 ore în partea ucraineană a vămii Porubne-Siret. Declarațiile conaționalilor care au fugit de război VIDEO

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 23:48
4151 citiri
Răspunsul autorităților pentru românii blocați de peste 10 ore în partea ucraineană a vămii Porubne-Siret. Declarațiile conaționalilor care au fugit de război VIDEO
Românii au rămas blocați la vamă din cauza numărului mare de refugiați ucraineni FOTO captură news.ro

17 români care au fugit din zona Harkov au cerut ajutorul autorităților române după ce au rămas blocați în vama Porubne-Siret de peste 10 ore.

„Suntem blocaţi în Vama Siret, în partea ucraineană, suntem de 10 ore aici, nimeni nu ne bagă în seamă, nu vor să ne elibereze, să trecem către România, nimeni nu ne dă o explicaţie. Venim din zona de conflict, din zona Harkov, am fugit de acolo, pe rute ocolitoare, ca să nu trecem prin oraşele mari, să nu fim bombardaţi.

Acum aşteptăm un ajutor din partea României, din partea vamei române, să putem să ajungem acasă, să scăpăm de situaţia asta. De 10 ore stăm, răbdăm de foame, de frig, nimeni nu ne dă o explicaţie. Vin valuri de ucraineni care au prioritate, chiar şi alte naţionalităţi care trec, şi noi nu putem trece către România, o ţară care primeşte ucraineni, să-i ajutăm, dar noi nu avem prioritate să intrăm în ţara noastră. Vă rugăm să ne ajutaţi să putem ajunge acasă, la familie şi copii.

”Acum o jumătate de oră am auzit sirenele în oraşul Cernăuţi, este posibil să bombardeze şi acolo, şi aici. Am înţeles că domnul Ciucă este în Vama Siret, sperăm că ne va ajuta să putem intra în ţară”, a declarat pentru News.ro unul dintre românii aflaţi acum la Vama Siret, pe partea ucraineană.