A 31-a zi de război în Ucraina. Oraș eliberat de ucraineni lângă Sumî / Bombe cu fosfor în Donețk / Atac cu rachete la Liov / Debarcare rusă respinsă la Odesa LIVE TEXT

Sambata, 26 Martie 2022, ora 07:53
18576 citiri
A 31-a zi de război în Ucraina. Oraș eliberat de ucraineni lângă Sumî / Bombe cu fosfor în Donețk / Atac cu rachete la Liov / Debarcare rusă respinsă la Odesa LIVE TEXT
Distrugeri la Kiev FOTO Facebook / Володимир Зеленський

În ultimele 24 de ore rușii nu au abandonat încercările de a efectua operațiuni de asalt, raiduri aeriene și încearcări de a provoaca daune prin foc asupra unităților individuale ale ucrainenilor. Ocupanții continuă să ia măsuri pentru restabilirea capacității de luptă a unităților lor, completarea muniției și combustibilului pentru reluarea operațiunilor ofensive.

UPDATE 23.37 Rudele și vecinii locuitorilor din Mariupol sunt înmormântate chiar în curțile blocurilor de locuit. Imagini tulburătoare au aparut pe portalul de știri din Rusia meduza.io, instituție declarată agent media străin

UPDATE 23.09 Un oraș cu o populație de 20.000 de locuitori, aflat la 50 de kilometri de Sumy, a fost eliberat sâmbătă de aramata Ucrainei. Informația a fost transmisă de Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP.

UPDATE 22.42 Primarul din Slavutych, regiunea Kiev, Iuri Fomichev, a declarat sâmbătă, 26 martie, că orașul este ocupat de trupele ruse.

UPDATE 22.07 Rușii au încercat să organizeze duminică, 26 martie, un miting plătit în sprijinul „guvernului rus” la Melitopol. Cu toate acestea, ucrainenii nu au vrut să ia parte, nici măcar pentru bani.

UPDATE 21.39 Joe Biden a spus în discursul său din Polonia că Vladimir Putin „nu mai poate rămâne la putere”. Președintele SUA a făcut apel la poporul rus să reacționeze față de uciderea civililor nevinovați în Ucraina.

UPDATE 20.54 Aproape jumătate dintre ucrainenii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani se declară pregătiţi să participe în mod direct la luptă împotriva invaziei ruse, potrivit unui sondaj realizat de către un centru norvegian de cercetare, în pofida constrângerilor războiului din Ucraina, relatează AFP.

UPDATE 20.03 Orașul Avdiivka, din regiunea Donețk, a fost bombardat sâmbătă, 26 martie, cu muniții cu fosfor. Şeful administraţiei militare regionale, Pavel Kirilenko, a oferit detalii despre situaţia operaţională din regiune.

UPDATE 18.37 Deputatul comunist al Dumei de la Moscova, Serghei Savostianov, propune „demilitarizarea și denazificarea” Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei, Moldovei și Kazahstanului.

UPDATE 18.29 Orașul Liov (Lviv) din vestul Ucrainei a fost bombardat din nou. Trei explozii puternice s-au auzit sâmbătă în apropierea orașuluil. Liov este cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei.

UPDATE 18.08 Capacitatea armatei ucrainene de a distruge tancurile rusești este confirmată de realitatea din teren. Zilnic, rețelele sociale sunt inundate cu imagini ale vehiculelor militare rusești distruse în urma bombardamentelor sau ambuscadelor organizate de armata ucraineană.

UPDATE 17.36 În regiunea Transcarpatia din Ucraina, situată la granița de nord a României, a fost depistat un colonel în retragere din Rusia. Bărbatul s-a mutat în Ucraina la sfârșitul anului 2021, a informat canalul de Telegram al Biroului de Investigații de Stat.

UPDATE 16.43 Soldații ruși au tras în aer și au aruncat grenade paralizante în protestatarii din Slavutîci, oraș cu 25.000 de locuitori, aflat aproape de granița cu Belarus. Potrivit informațiilor, cel puțin o persoană a fost rănită, după ce a fost atinsă de un fragment de grenadă lacrimogenă.

UPDATE 15.35 Ministerul rus al Apărării a dat asigurări sâmbătă, 26 martie, că nu preconizează să-şi trimită rezerviştii la război în Ucraina şi denunţă ”chemări false” primite de către ruşi, pe care le atribuie serviciilor secrete ucrainene, relatează AFP.

UPDATE 15.14 Trupele ruse au încercat să debarce de pe bărci cu motor în regiunea Odesa, dar au fost respinși, sâmbătă, 26 martie, a declarat șeful comandamentului operațional „Sud” Vladislav Nazarov.

UPDATE 15.02 Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit sâmbătă, 26 martie,la Varşovia, cu miniştrii ucraineni de Externe Dmitro Kuleba şi Apărării Oleksii Reznikov, într-o reuniune a acestora cu omologii lor americani Antony Blinken şi Austin Lloyd, relatează AFP.

UPDATE 14.37 Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat sinuciderea comandantului Regimentului 13 Tancuri din Divizia 4 din Rusia.

UPDATE 14.21 Unități militare din Oseția de Sud au fost văzute pe străzile din Melitopol, putând fi identificate și după steag. Oseția de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat unilateral independența în 1990.

UPDATE 13.40 Armata rusă a preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, l-a arestat pe primar şi a provocat, astfel, manifestaţii pro-ucrainene, au anunţat sâmbătă, 26 martie, autorităţile regionale ucrainene, relatează AFP.

UPDATE 13.24 Primarul Kievului, fostul campion la box Vitali Kliciko, a anunţat sâmbătă, 26 martie, că în seara zilei în capitala ucraineană va începe un nou armistiţiu care va dura până luni dimineaţa, informează AFP şi Reuters.

UPDATE 12.45 În Melitopol, oraș ocupat din regiunea Zaporojie, rușii au început să ”vâneze” oameni care refuză să se supună invadatorilor, informează Administrația Militară Regională.

UPDATE 12.11 O mină marină a fost observată de pescari la intrarea în canalul Bosfor. Obiectul este în prezent investigat de specialiști. Ca urmare a detectării minei, Turcia a închis temporar Bosforul.

UPDATE 11.43 Liderul de la Kremlin va acorda statutului de „veteran de război” soldaților ruși care participă la invazia din Ucraina. Acest drept este stabilit printr-o nouă lege. Pe 23 martie, legea a fost adoptată de Duma de Stat și aprobată de Consiliul Federației al Rusiei

UPDATE 10.55 Într-o postare pe Facebook a Forțelor Aeriene din Ucraina a fost prezentat un film cu un avion militar de luptă al aviație ruse prăbușit pe un câmp. Mesajul Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că avionul „decorează” câmpurile ucrainene.

UPDATE 10.27 Războiul din Ucraina a ucis până acum 136 de copii, în timp ce alţi 199 de copii au fost răniţi, potrivit unei actualizări postate pe Facebook de Parchetul General al Ucrainei, informează The Guardian.

UPDATE 10.15 Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a declarat că pe 24 februarie, când a început invazia rușilor, s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și au decis să uite rivalitățile din trecut, în fața inamicului comun, Vladimir Putin

UPDATE 8.34 Peste 70 de atacuri separate asupra spitalelor, ambulanţelor şi medicilor din Ucraina au avut loc de la 24 februarie, numărul crescând "în fiecare zi", a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

UPDATE 8.20 Generalul Kirilo Budanov, care îndeplinește funcția de șef al serviciului ucrainean de informaţii militarele, spune că armata rusă se va confrunta cu luptele de gherilă ale partizanilor ucraineni.

UPDATE 8.01 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari, transmite CNN. într-un mesaj video, liderul ucrainean a mai anuntat că autorităţile au putut asigura 18 coridoare umanitare în ultima săptămână şi au reuşit să salveze 37.606 de persoane

Ieri, 25 martie, nouă atacuri ale rușilor au fost respinse în regiunile Lugansk și Donețk . Apărătorii ucraineni au distrus 8 tancuri, 17 blindate și 11 vehicule inamice. Pierderile totale ale invadatorilor au depășit 170 de persoane.

Unitățile de apărare aeriană au doborât trei avioane inamice și trei drone Orlan-10. În timpul zilei, rușii au tras asupra Severodonețk, Rubizhne, Lysychansk, Zolote și Shchedryshchevo.

10 case au fost avariate de obuzele rușilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
#razboi Ucraina, #bilant, #ultima zi , #Razboi Ucraina