Apelul lui Aleksei Navalnîi pentru rușii din toată lumea: ”Dacă pentru a opri războiul trebuie să umplem cu noi înșine închisorile și dubele, o vom face”

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 12:32
4717 citiri
Apelul lui Aleksei Navalnîi pentru rușii din toată lumea: ”Dacă pentru a opri războiul trebuie să umplem cu noi înșine închisorile și dubele, o vom face”
Cel mai proeminent opozant al președintelui Vladimir Putin a fost încarcerat în 2021, când s-a întors în Rusia din Germania FOTO Facebook / Alexey Navalnîi

Opozantul Aleksei Navalnîi, aflat în detenție, a făcut un apel la ruși să organizeze proteste masive față de războiul declanșat de președintele Vladimir Putin, chiar dacă există riscul ca oamenii să fie arestați.

Rusia vrea să fie o națiune a păcii. Din păcate, puțini oameni ne-ar numi așa acum, ar măcar să nu devenim o națiune de oameni tăcuți și speriați, de lași care se prefac că nu observă războiul agresiv împotriva Ucrainei declanșat de țarul nostru, evident nebun”, spune Navalnîi.

„Nu pot, nu vreau și nu voi rămâne tăcut privind cum prostiile pseudo-istorice despre evenimentele de acum 100 de ani au devenit o scuză pentru ca rușii să ucidă ucraineni, iar ucrainenii să ucidă ruși în timp ce se apără. Suntem în al treilea deceniu al secolului XXI și ne uităm la știri despre oameni care ard în tancuri și case bombardate. Ne uităm la televizoarele noastre și vedem amenințări reale de declanșare a unui război nuclear.

Fac apel la toată lumea să iasă în stradă și să lupte pentru pace. Putin nu este Rusia. Și, dacă există ceva în Rusia, în acest moment, de care puteți fi cel mai mândri, sunt acele 6824 de persoane care au fost reținute pentru că – fără nicio chemare – au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria „Nu războiului”, a mai scris opozantul.

Navalnîi le-a cerut rușilor din toată lumea să protesteze față de război.

„Nu mai putem aștepta. Oriunde v-ați afla, în Rusia, Belarus sau în cealaltă parte a planetei, mergeți în piața principală a orașului în fiecare zi lucrătoare și la ora 14.00 în weekenduri și sărbători. Dacă vă aflați în străinătate, veniți la ambasada Rusiei. Dacă puteți organiza o demonstrație, puteți să o faceți în weekend.

Poate că doar câțiva oameni vor ieși în stradă în prima zi. Iar în a doua, chiar mai puțini. Dar trebuie, strângând din dinți și depășind frica, să ieșim și să cerem încetarea războiului. Fiecare persoană arestată trebuie să fie înlocuită cu doi noi veniți. Dacă pentru a opri războiul trebuie să umplem cu noi înșine închisorile și dubele, vom umple închisorile și dubele cu noi înșine”, mai spune opozantul.

„Totul are un preț, iar acum, în primăvara anului 2022, trebuie să plătim acest preț. Nu există nimeni care să o facă pentru noi. Să nu fim doar „împotriva războiului”. Haideți să luptăm împotriva războiului”, încheie Navalnîi.

Înainte de invazie, opozantul a criticat dur decizia lui Putin și a susținătorilor săi privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste.

„Putin și hoții senili din Consiliul de Securitate și din partidul Rusia Unită sunt inamicii Rusiei și principala amenințare, nu Ucraina și nu Occidentul. Putin ucide și vrea să ucidă și mai mult. Kremlinul vă face și mai săraci. Salvarea Rusiei înseamnă să luptăm pentru înlăturarea lui Putin și a cleptocraților săi de la putere. Dar acum înseamnă și banala „luptă pentru pace””, a spus atunci Navalnîi, amintește Libertatea.

Eveniment Quarterly Report

Un ofițer rus decorat de Putin cu ordinul ”Erou al Rusiei” este implicat în uciderea unei fete de 18 ani la Lugansk
Un ofițer rus decorat de Putin cu ordinul ”Erou al Rusiei” este implicat în uciderea unei fete de 18 ani la Lugansk
În orașul ucrainean Lugansk ocupat, o tânără de 18 ani a fost împușcată într-un bar, în timp ce se afla în compania a doi militari ruși, scrie canalul de știri rusesc Telegram Mash....
Cererea „specială” a lui Vladimir Putin către un fost locotenent al lui Prigojin. Misiunea vizează războiul din Ucraina
Cererea „specială” a lui Vladimir Putin către un fost locotenent al lui Prigojin. Misiunea vizează războiul din Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin, patronul grupării paramilitare Wagner căzut în dizgraţia liderului de la Kremlin şi mort în...
#razboi Ucraina, #Aleksei Navalnii, #proteste Rusia, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina