Ambasadorul Rusiei în Franța, postare „indecentă și provocatoare” despre masacrul din Bucea

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 14:08
5116 citiri
Ambasadorul Rusiei în Franța, postare „indecentă și provocatoare” despre masacrul din Bucea
Ambasada rusă a difuzat o postare, care a fost apoi retrasă, intitulată "platou de filmare FOTO Twitter / Carlos Salas

Ministrul Franței de externe, Jean-Yves Le Drian, l-a convocat din nou joi, 7 aprilie, pe ambasadorul Rusiei la Paris.

Totul s-a întâmplat după un tweet difuzat pe contul ambasadei, care a fost considerat "indecent", despre abuzurile comise de forţele ruse în localitatea ucraineană Bucea, de lângă Kiev, potrivit AFP.

"În faţa comunicării indecente şi provocatoare a ambasadei Rusiei în Franţa cu privire la abuzurile din Bucea, am decis să-l convoc în aceasta dimineaţă la Quai d'Orsay (sediul MAE francez, n.red.) pe ambasadorul Rusiei", Aleksei Meşkov, a indicat într-un tweet şeful diplomaţiei franceze.

Ambasada rusă a difuzat o postare, care a fost apoi retrasă, intitulată "platou de filmare", însoţită de o fotografie arătând o mulţime de jurnalişti în ceea ce pare a fi o stradă din Bucea, sugerându-se că masacrele de civili comise în acest oraş de trupele ruse au fost o "înscenare".

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, trupurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite la Bucea şi în alte zone din regiunea Kievului după retragerea trupelor ruse.

Moscova a dezminţit uciderea de civili la Bucea, Kremlinul şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, evocând "falsificări" destinate presei.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a calificat media occidentale drept "complice" la această "falsificare", a declarat că partea ucraineană fie a executat civili la Bucea, fie a adus cadavrele respective din altă parte pentru a "înscena" un masacru.

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost convocat la 25 martie la MAE francez după publicarea unei caricaturi pe contul de Twitter al ambasadei în care erau arătaţi "europeni lingându-l la fund" pe ''Unchiul Sam''.

La fel ca multe alte ţări europene, şi Franţa a anunţat luni expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, ale căror activităţi au fost considerate "contrare intereselor" ţării.

Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Trei capete de mort şi un ”Z” - simbolul intervenţiei ruse în Ucraina -, o ”frescă” de un gust îndoielnic, au fost desenate de anonimi pe zidurile sediului Ambasadei Franţei, în...
#razboi Ucraina, #ambasador Rusia, #Franta , #Razboi Ucraina