Franța va trimite mai mult armament Ucrainei. Promisiunile făcute de Macron după o nouă discuție de o oră cu Zelenski

Marti, 17 Mai 2022, ora 22:08
2857 citiri
Franța va trimite mai mult armament Ucrainei. Promisiunile făcute de Macron după o nouă discuție de o oră cu Zelenski
Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski FOTO Hepta

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o nouă convorbire telefonică marți, 17 mai, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

Principalele teme de discuție au fost aprovizionarea Ucrainei cu combustibil, sprijinul pe care Parisul îl oferă Kievului în domeniul apărării şi exportul produselor agricole ucrainene.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Zelenski a scris pe contul de Twitter că i-a comunicat omologului său francez ”cursul ostilităţilor”, informaţii cu privire la operaţiunea de salvare a soldaților din oţelăria Azovstal, dar şi ”viziunea perspectivelor procesului de negociere”.

În cadrul discuției, despre care liderul de la Kiev a spus că a fost ”lungă și semnificativă”, cei doi au vorbit și despre al șaselea pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei.

Macron a confirmat că livrările Parisului de armament vor ”continua şi vor creşte în intensitate în zilele şi săptămânile următoare, la fel ca şi livrarea de ajutor umanitar”, se arată într-un comunicat al Palatului Elysée.

Liderul francez a mai spus că cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi ”analizată” în cadrul unei sesiuni a Consiliului European din luna iunie şi se va baza pe ”spiritul exprimat la summitul de la Versailles de către toate statele membre care au declarat că Ucraina face parte din familia europeană”.

Convorbirea telefonică dintre cei doi preşedinţi a durat o oră şi 10 minute.

#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski Ucraina, #Emmanuel Macron presedinte Franta, #armament ucraina , #Razboi Ucraina