Armata rusă a bombardat 566 de școli din Ucraina de la începutul invaziei lui Putin

Joi, 24 Martie 2022, ora 08:59
1406 citiri
Armata rusă a bombardat 566 de școli din Ucraina de la începutul invaziei lui Putin
Rușii au distrus complet 73 de instituții de învățământ din Ucraina. FOTO: Ukrinform.ua

Armata rusă a bombardat într-o lună de „operațiune specială” în Ucraina 566 de școli și universități, dintre care 73 au fost complet distruse, arată oficialii ucraineni. Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat 64 de atacuri ale rușilor asupra infrastructurii medicale. Informațiile infirmă poziția Kremlinului, care susține că armata rusă vizează doar ținte militare.

„În acest timp, 566 de instituții de învățământ au suferit bombardamente și bombardamente, 73 dintre ele au fost complet distruse. Agresorul susține că lovitură doar pe locurile militare. Dar am adunat multe fapte și argumente care infirmă această afirmație: agresorul rus distruge case, grădinițe, școli și universități”, a declarat ministrul ucrainean al Educației, Serhiy Shkarlet, citat de Ukrinform.ua.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat, joi, că instituţiile medicale ucrainene au fost atacate de 64 de ori de la debutul invaziei ruse în urmă cu un o lună, informează agenția germană DPA.

Aceste atacuri, două până la trei în fiecare zi, au provocat 15 morţi şi 37 de răniţi.

Fiecare a doua farmacie din Ucraina este închisă

Potrivit unui comunicat al OMS, aceste atacuri sunt condamnate „în cei mai fermi termeni posibil”.

„Atacurile asupra instituţiilor medicale sunt o încălcare a dreptului internaţional umanitar, dar o tactică de război tulburător de comună - distrug infrastructura critică, dar şi mai rău, distrug speranţa”, a spus Jarno Habicht, reprezentantul OMS în Ucraina.

După o lună de război în Ucraina, biroul OMS pentru Europa cu sediul la Copenhaga a declarat că accesul la serviciile de sănătate a fost sever restricţionat şi că nevoia de tratament pentru traume şi boli cronice este mare.

Infrastructura sanitară distrusă şi întreruperea lanţurilor de aprovizionare medicale reprezintă o ameninţare serioasă pentru milioane de oameni, potrivit comunicatului.

Se estimează că aproximativ fiecare a doua farmacie din Ucraina este închisă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie într-o mare
Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie într-o mare
După începutul războiului din Ucraina și pierderea multor piețe energetice din Europa, Putin și-a redirecționat exporturile spre alte țări, pentru a-și alimenta mașina de război. Însă...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#razboi Ucraina, #bombardament, #armata rusa, #OMS , #Razboi Ucraina