Asul de ”aur” din mâneca lui Trump: L-ar lovi pe Putin, acolo unde îl doare cel mai mult

Joi, 28 Noiembrie 2024, ora 00:30
6604 citiri
Asul de ”aur” din mâneca lui Trump: L-ar lovi pe Putin, acolo unde îl doare cel mai mult
Asul din mâneca lui Trump îl reprezintă activele înghețate ale Rusiei din Occident FOTO: X@realTrimpNewsX

În timpul campaniei sale electorale, Donald Trump s-a angajat să pună capăt rapid războiului din Ucraina. Unul dintre motive este pentru că nu vrea ca SUA să plătească pentru apărarea țării. Dar acum, Trump poate avea un as de ”aur” în mânecă, care l-ar lovi pe Putin, acolo unde îl doare cel mai mult. Președintele american ar folosi cele 300 de miliarde de dolari, rezervele valutare înghețate ale Rusiei din Occident, pentru a-l convinge să ajungă la un acord de pace în Ucraina.

O modalitate prin care Trump ar putea face presiuni asupra Rusiei ar fi ca el să-i spună lui Putin că Occidentul este gata să ofere atât de mult sprijin financiar și militar suplimentar, încât Ucraina și-ar putea menține linia pe front. El ar adăuga că Rusia va rămâne în cele din urmă fără trupe și bani, așa că este în interesul ei să ajungă la un acord de pace decent acum, potrivit Reuters.

Trump a susținut că unele țări europene sunt „delincvente” pentru că nu plătesc suficient pentru apărarea lor. S-ar putea să-i placă președintelui SUA, de asemenea, faptul că cea mai mare parte din orice creștere a cheltuielilor ar merge către producătorii americani, deoarece Europa a întârziat să-și intensifice propria industrie de apărare.

O țară din Europa îl izbește în plin pe Putin: După 50 de ani de afaceri, închide ușa Rusiei

Trump i-ar putea spune lui Putin, că în viitorul apropiat va rămâne și fără trupe, dar și fără cele 300 de miliarde ale Rusiei, active înghețate în Occident. Aceasta ar putea fi o abordare a planului său de a pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

Ar fi, de asemenea, o șansă de a-și demonstra abordarea promisă de „pace prin forță” a politicii externe, trimițând un avertisment rivalilor, inclusiv China, să nu conteste interesele SUA.

Pentru ca acest plan să funcționeze, Europa ar trebui să angajeze o sumă mare de numerar în avans, de aproximativ 300 de miliarde de dolari, suficienți pentru a susține Ucraina timp de trei ani.

Avertismentul medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul atinge un nivel record din această cauză

O astfel de sumă nu l-ar impresiona doar pe Trump, ci s-ar putea să-l convingă pe Putin, care până acum nu a fost deosebit de îngrijorat de fluxul de numerar lent, că Ucraina ar putea rezista unui război de uzură. Un angajament de trei ani le-ar oferi, de asemenea, producătorilor de arme occidentali un stimulent să pregătească și să producă mai multe arme.

În teorie, țările europene ar putea doar să ofere Ucrainei 300 de miliarde de dolari. Distribuit pe trei ani, ceea ce este echivalent cu doar 0,4% din producția economică combinată a UE și Regatul Unit - sau aproximativ dublu față de ceea ce oferă Europa în prezent. Dar într-o perioadă de bugete strânse, când există multe alte priorități, inclusiv consolidarea propriilor apărări, țările europene se vor lupta pur și simplu să scrie un cec.

O alternativă este mobilizarea activelor băncii centrale ruse pe care țările occidentale le-au înghețat în 2022. Majoritatea, aproximativ 210 miliarde de euro se află în UE. Dar mulți oficiali, în special din guvernul german și din Banca Centrală Europeană, au fost reticenți în a confisca pur și simplu acele rezerve. Ei sunt îngrijorați că acest lucru ar contraveni dreptului internațional și ar determina alte țări să evite moneda euro.

A venit de dincolo de lumea noastră: O forță colosală a lovit Pământul, cea mai mare din istorie VIDEO

O alternativă mai robustă din punct de vedere legal la confiscare ar fi așa-numitul împrumut pentru reparații. În cadrul acestei scheme, Grupul celor Șapte mari democrații industriale ar împrumuta Ucrainei 300 de miliarde de dolari. În schimb, Kievul își va angaja cererea împotriva Moscovei pentru reparații de război. Dacă Kremlinul ar refuza să plătească, așa cum pare probabil, țările G7 ar moșteni creanța împotriva Rusiei și ar compensa activele înghețate, care ar deveni apoi ale lor.

Pentru a reînvia această schemă, ar trebui să fie ajustată pentru a ține seama de faptul că G7 a fost deja de acord să împrumute Kievului 50 de miliarde de dolari susținut de dobânda care se acumulează pe activele înghețate. UE ar furniza cea mai mare parte din împrumut, deoarece membrii săi oferă majoritatea fondurilor.

Statele Unite ar trebui să împrumute în continuare o sumă echivalentă cu cele 5 miliarde de dolari, să deschidă o nouă filă de active rusești pe care le deține pentru a-și manifesta solidaritatea și a reduce amenințarea la adresa euro.

O țară a acaparat lumea în 2024, depășind SUA: Vinde colosal în străinătate de 3.548 de miliarde dolari

Cu Trump pe cale să intre la Casa Albă și Ucraina pierzând teren pe câmpul de luptă, acum este momentul adevărului. Dacă Europa nu găsește numerar pentru Kiev, va fi într-o poziție mai proastă atât din punct de vedere strategic, cât și financiar.

Alegerile din februarie în cea mai mare țară a UE, Germania, oferă ocazia unei regândiri. Acest lucru se datorează faptului că liderul de centru-dreapta Friedrich Merz, care este favoritul pentru a deveni următorul cancelar, a adoptat o abordare mai solidă în sprijinirea Ucrainei decât actualul Olaf Scholz.

Kievul vrea să adere la Alianța de apărare NATO. În schimb, Moscova nu va tolera aderarea Ucrainei la NATO sau prezența trupelor NATO pe teritoriul său – și ar putea impune o limită a dimensiunii propriilor forțe armate ale țării, a informat sursa citată săptămâna trecută.

Patru scenarii sunt pe masă în SUA pentru Ucraina: Cum poate Trump să-l înfunde pe Putin
Patru scenarii sunt pe masă în SUA pentru Ucraina: Cum poate Trump să-l înfunde pe Putin
Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit pe fostul general-locotenent al armatei americane Keith Kellogg ca reprezentantul său special pentru Ucraina și Rusia. Experții susțin că...
Un magnat rus din preajma lui Putin dezvăluie: ”Va exista o zonă în care nimeni nu va mai intra vreodată”
Un magnat rus din preajma lui Putin dezvăluie: ”Va exista o zonă în care nimeni nu va mai intra vreodată”
Magnatul rus Konstantin Malofeyev, care este devotat cauzei lui Vladimir Putin, dezvăluie într-un interviu care sunt discuțiile de culise legate de Trump, generalul Keith Kellongg și despre...
#razboi Ucraina, #Trump Putin, #rezerve valutare Rusia, #active inghetate rusia, #Putin Trump, #plan pace Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. „Super-racheta” Oreșnik a Rusiei, un truc propagandistic pentru a speria Occidentul după ce bluful nuclear al lui Putin a eșuat VIDEO
  2. În premieră, un general rus a sunat la Pentagon: Avertizare neașteptată a Rusiei pentru SUA VIDEO
  3. Dovezile descoperite de fizicienii de la Oxford schimbă totul: O altă lume a existat înaintea oamenilor VIDEO
  4. Avertismentul medicilor: Cancerul lovește dramatic, cauzat de ceva care intră în corp fără să știm
  5. Experții americani anunță strategia câștigătoare în războiul din Ucraina: Putin pierde, cu o mutare
  6. Cyborg-gândaci uriași ar putea fi salvatorii viitorului în caz de dezastre. Vor fi folosiți la misiuni de căutare și salvare
  7. Partidul extremist Alternativa pentru Germania vrea o altă Uniune Europeană și cere renunțarea la moneda comună
  8. Un virolog de top dezvăluie când va lovi următoarea pandemie și îl îndeamnă pe Trump să pună țara în „alertă maximă”
  9. Învățător din Timiș, bătut de rudele unui elev pe care l-a pedepsit în timpul orelor de curs. Agresorii, reţinuţi de Poliţie
  10. Macron nu dă înapoi în ciuda presiunii puse de liderii politici, care l-ar vrea plecat. "Îmi voi exercita mandatul până la finalul lui" VIDEO