Dronele ucrainene au făcut prăpăd în Rusia și în Crimeea FOTO/VIDEO

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 18:01
5097 citiri
Dronele ucrainene au făcut prăpăd în Rusia și în Crimeea FOTO/VIDEO
Autoritățile ruse au anunțat că au distrus peste 100 de drone FOTO Twitter

Dronele ucrainene au atacat, în noaptea de joi, 20 iunie, patru rafinării din regiunile Krasnodar și Astrahan din Rusia, precum și locuri în care dronele rusești de tip Shahed sunt depozitate și pregătite pentru folosire, a informat Statul Major al armatei Ucrainei, informează Kyiv Independent.

Rusia a susținut că a doborât peste 100 de drone într-o atac în masă asupra Crimeei, regiunilor Krasnodar și Volgograd. Canalele ruse de Telegram au susținut că dronele au vizat un aerodrom militar din Eisk în timpul atacului asupra regiunii Krasnodar.

În noaptea de 20 spre 21 iunie, un alt atac masiv cu drone a fost efectuat asupra unor ținte din Federația Rusă. Ministerul rus al Apărării a declarat că 70 de drone au fost doborâte deasupra Crimeei ocupate, 43 deasupra Krasnodar Krai și una deasupra regiunii Volgograd. Alte șase drone navale ar fi fost distruse în zona de nord-vest a Mării Negre, a precizat ministerul.

Potrivit informațiilor furnizate de înregistrări video și de surse deschise, pe timp de noapte, dronele ucrainene au lovit o serie de rafinării de petrol ruseşti, precum și instalații militare inamice din Krasnodar Krai- aerodromul din Eisk și un centru de antrenament de apărare aeriană din apropierea aerodromului.

Potrivit analiștilor OSINT care au publicat imagini din satelit ale acestei facilități, sateliții NASA au înregistrat cel puțin trei incendii pe teritoriul acestui aerodrom. Datele privind amploarea distrugerilor și pierderile suferite de inamic, ca și în cazul aerodromului, sunt încă necunoscute.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar Krai, Veniamin Kondratyev, a scris pe Telegram că un angajat al unei stații de autobuz a fost ucis de bucăți de moloz rezultate în urma unui atac, iar alte patru persoane au fost rănite.

Potrivit rapoartelor preliminare ale poliției locale ruse, atacul asupra rafinăriei Ilia ar fi provocat un incendiu pe o suprafață de 50 de metri pătrați la locul atacului și a rănit două persoane.

Rafinăriile de petrol Afipski, Ilski și Krasnodarski au fost atacate în Krasnodar Krai, precum și „rafinăria de petrol Astrahan” din regiunea Astrahan, a declarat armata ucraineană.

Forțele ucrainene au lovit, de asemenea, stații radar și centre de informații electronice rusești din Crimeea ocupată și din regiunea Brînsk din Rusia, a precizat Statul Major ucrainean.

Locurile de depozitare și pregătire a dronelor de atac de tip Shahed, clădirile de antrenament și centrele de comandă și comunicații ale acestor drone situate în Krasnodar Krai au fost, de asemenea, atacate, a raportat armata.

„În urma operațiunilor au fost înregistrate peste noapte o serie de explozii și un incendiu cu detonare ulterioară”, a precizat Statul Major. Consecințele complete ale atacurilor sunt în curs de stabilire.

Forțele Armate ale Ucrainei, împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) au atacat, de asemenea, Republica Rusă Adigea și regiunea Tambov, în noaptea de 20 iunie, a confirmat Statul Major.

Dronele ucrainene au atacat depozitul de combustibil și lubrifianți Tambovnefteprodukt din regiunea Tambov și depozitul de petrol Enemskaia al companiei Lukoil-Iugnefteprodukt din Republica Adigea, a declarat o sursă din forțele de securitate și apărare pentru Kyiv Independent.

Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO...
Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
Trupele ruse se regrupează în sectorul Karkov și se pregătesc pentru asaltul asupra orașului Vovciansk, a declarat colonelul Vitali Saranțev, purtător de cuvânt al Grupului tactic...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #atac drone, #Crimeea , #Razboi Ucraina
  1. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  2. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  3. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  4. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  5. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  6. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  7. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  8. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  9. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  10. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele