Vestea ce-i produce panică lui Putin: ”Vine mana cerească” în Ucraina, dar rușii primesc 15 milioane s-o captureze VIDEO

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 01:03
6641 citiri
Vestea ce-i produce panică lui Putin: ”Vine mana cerească” în Ucraina, dar rușii primesc 15 milioane s-o captureze VIDEO
Biden a fost de acord să trimită aviaone F16 americane în Ucraina FOTO: Hill

Războiul lui Putin din Ucraina, care se apropie de borna celor 28 de luni de la începutul invaziei, este într-o continuă dinamică pe front. Însă, în curând, o veste ar putea produce panică la Kremlin, în biroul lui Vladimir Putin.

Armata ucraineană va primi ”mană cerească” din partea aliaților din NATO, așa cum numea generalul Ihor Romanenko avioanele F-16 de fabricație americană, care pot schimba soarta conflictului cu Moscova.

Fără îndoială, din Rusia ”va ploua” cu rachete balistice supersonice pentru a distruge avioanele americane F-16 de pe pământul Ucrainei. Însă Kievul are intenția să staționeze unele dintre aceste aeronave în alte țări din Europa de Est, cum ar fi în Polonia, potrivit Al Jazeera.

Forțele militare de la Kiev urmează să primească aeronavele F-16 americane în câteva săptămâni, dar unii analiști spun că este puțin probabil că vor schimba jocul pe câmpul de luptă.

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

Primele avioane de luptă F-16 fabricate în SUA (ele vor fi livrate de țări NATO din Europa, precum Țările de Jos, Norvegia și Danemarca) nu au apărut încă pe cerul deasupra Ucrainei, dar există deja o recompensă pentru doborârea lor la Moscova.

Fores, o companie rusă care produce echipamente pentru forarea petrolului, a anunțat că va plăti un premiu de 15 milioane de ruble, sau aproximativ 170.000 de dolari, primului pilot rus care doboară un avion F-16.

„De înțeles, avioanele F16 vor fi vânate”, a declarat generalul locotenent Ihor Romanenko, fostul șef adjunct al Statului Major al Forțelor Armate din Ucraina, pentru Al Jazeera. „Dar noi le vom ascunde, le vom echipa și le vom folosi.”

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Se așteaptă ca primele zeci de avioane F-16 să sosească în Ucraina în câteva săptămâni, pe măsură ce piloții lor își încheie pregătirea. Aeronava cu un singur motor, cunoscută și sub numele de Fighting Falcon sau Viper, a fost prezentată în nenumărate filme de acțiune și jocuri video de la Hollywood.

Dar, la 50 de ani de la înființare și odată cu apariția noilor generații de avioane de luptă, este puțin probabil să devină o schimbare a jocului în războiul Rusia-Ucraina, au spus observatorii.

„Se spune că F-16 sunt mană din cer. Departe de asta”, a glumit generalul ucrainenan Romanenko. "Suntem la mâna lor cu armamentul pe care ni-l vor da", a spus Romanenko. Însă o mare problemă pentru Kiev va fi aprovizionarea cu rachete care să echipeze aceste avioane.

La fel ca o jucărie Lego, un F-16 poate transporta diverse rachete sau bombe, dar avioanele pe care Ucraina le primește vin cu suplimente foarte mici. „Suntem la mâțna lor (a aliaților NATO) în legătură cu armele pe care ni le vor da”, a spus Romanenko.

Cel mai probabil, rachetele vor avea o rază de acțiune de 120 km (75 mile), în timp ce rachetele rusești pot zbura până la 300 km (186 mile). Încă zeci de piloți ucraineni vor urma o pregătire similară.

”Diamantul” lui Putin de 49 de milioane de dolari făcut scrum: Ucraina lovește decisiv VIDEO

Avioanele F-16 vor fi folosite „exclusiv” ca purtători de arme de înaltă precizie, a spus el. În zilele noastre, Forțele Aeriene Ucrainene au bombe GBU cu ghidaj de precizie, fabricate în SUA, care pot zbura la aproximativ 100 km (62 mile) către țintele lor.

Ei folosesc, de asemenea, Joint Direct Attack Munition care transformă bombele medii în muniții ghidate de precizie și au primit, de asemenea, bombe ghidate AASM de fabricație franceză, a spus el.

Avioanele F-16 vor intercepta rachete de croazieră rusești și Herans, drone kamikaze Shaheed modificate dezvoltate în Iran, a spus el. Și, deoarece rachetele rusești pot ajunge la orice aerodrom ucrainean modificat pentru F-16, Kievul le poate folosi doar ca „aerodromuri de salt” pentru realimentare, a spus Zhrokhov.

Doar unul sau două F-16 vor fi staționate pe pământul ucrainean pentru a „alunga” aeronavele rusești care transportă KAB-uri, a spus un analist militar german. „F-16 sunt un cadou prea prețios și prea puține sunt oferite [Ucrainei] pentru a risca să fie distruse rapid”, a declarat Nikolay Mitrokhin de la Universitatea din Bremen din Germania.

Kievul are aproximativ 50 de MiG-29 și două duzini de avioane de luptă Sukhoi 27 ale căror radare notoriu defecte au o rază de detecție scurtă și pot fi ușor blocate de ruși. În prima fază, Ucraina ar putea primi în acest an, circa 40-50 de avioane F16.

Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Războiul Rusiei a depășit 29 de luni, iar Moscova continuă orbește conflictul sângeros în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei sale. Însă acum noul comandant militar al...
Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO
Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO
Invazia Rusiei din țara vecină continuă fără oprire de peste 880 de zile, într-un ritm alert de-a lungul unui front de peste 1.000 de kilometri. În plus, tactica devastatoare din 2024 a...
#razboi Ucraina, #avioane F16 ucraina, #avioane F16 NATO Ucraina, #ajutor militar SUA Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
  1. Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
  2. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  3. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  4. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  5. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  6. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  7. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  8. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  9. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac
  10. Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council