Demonstrație de forță a bombardierelor SUA la ușa Rusiei

Marti, 26 Noiembrie 2024, ora 20:00
3960 citiri
Demonstrație de forță a bombardierelor SUA la ușa Rusiei
Bombardier B 52/ FOTO: X/Inside Africa @inside_afric

Două bombardiere B-52 Stratofortress din SUA au desfășurat o misiune de mare semnificație, zburând aproape de granițele aeriene ale Rusiei, într-un gest ferm de descurajare adresat Moscovei.

Acțiunea vine după ce un oficial de rang înalt al NATO a transmis un avertisment fără echivoc: Europa trebuie să se pregătească pentru un război total cu Putin. Națiunile europene intensifică măsurile de apărare, atât pe plan militar, cât și civil, pe măsură ce tensiunile cu Rusia sunt tot mai acute.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a trimis trupe pentru a-l sprijini pe Putin, iar marțea trecută, Kievul a lansat prima sa rachetă de lungă distanță către teritoriul rusesc, un act care a amplificat și mai mult neliniștile internaționale.

O preocupare tot mai mare este că războiul ar putea depăși granițele Ucrainei, iar Germania a fost printre primele state care au început să întărească măsurile de precauție. Astfel, la începutul săptămânii, două bombardiere B-52 ale Forțelor Aeriene ale SUA, denumite „PHARO FLIGHT”, au zburat în nord-estul Europei, traversând Marea Nordului și intrând în spațiul aerian al regiunii baltice.

Datele radar arată că aeronavele au decolat de la baza aeriană RAF Fairford din Marea Britanie și au trecut deasupra Mării Baltice, apropiindu-se de teritoriile rusești din Kaliningrad. Unul dintre bombardiere, identificat de Hans Kristensen de la Federația Oamenilor de Știință din America, a pătruns în spațiul aerian al Finlandei.

Bombardierele B-52 sunt modele convenționale, ceea ce subliniază intenția NATO de a menține un echilibru strategic prin descurajare, fără a escalada la un conflict nuclear. Aceste aeronave sunt simboluri ale puterii aeriene ale SUA din perioada Războiului Rece și sunt renumite pentru versatilitatea lor, având capacitatea de a transporta o gamă largă de arme.

Mesaj pentru Moscova

Misiunea deasupra Europei de Nord și a Mării Baltice transmite un mesaj clar Moscovei: NATO este pregătit să răspundă ferm oricărei amenințări și rămâne capabil să proiecteze putere în regiunile contestate. Alegerea de a survola Kaliningrad, una dintre cele mai militarizate zone ale Rusiei, subliniază determinarea Alianței de a contracara orice formă de agresiune.

În paralel, măsurile de pregătire din Germania și alte state nordice pentru reziliența economică în fața unui posibil război subliniază provocările cu care se confruntă NATO în fața unei Rusii tot mai agresive. Pe măsură ce tensiunile dintre Occident și Moscova escaladează, statele membre NATO își consolidează atât forțele armate, cât și infrastructurile civile pentru a face față unui eventual conflict.

Aceste mișcări vor fi, fără îndoială, interpretate de Rusia drept provocări directe, ceea ce riscă să agraveze și mai mult relațiile deja tensionate. De altfel, un oficial NATO a subliniat la Bruxelles importanța adoptării unei mentalități de război în rândul afacerilor, recomandând ajustarea lanțurilor de aprovizionare și producție pentru a reduce vulnerabilitățile în fața unei posibile coercitări economice din partea unor adversari precum Rusia și China.

În acest context, Germania a făcut un pas important pentru protejarea cetățenilor săi, dezvăluind planurile de pregătire pentru un război global, cu un document secret de 1.000 de pagini intitulat „Operațiunea Deutschland”. Printre măsurile luate se numără extinderea rețelei de adăposturi anti-aeriene, prin reconversia unor spații publice și private, cum ar fi subsoluri sau stații de metrou. De asemenea, un program de aplicare a unei aplicații mobile va ghida cetățenii spre cele mai apropiate adăposturi.

În paralel, țările nordice au emis ghiduri de supraviețuire pentru cetățeni, avertizând asupra pericolelor unui război iminent. În Suedia, milioane de pliante au fost distribuite, având titlul „Dacă vine criza sau războiul”. De asemenea, Finlanda și Norvegia au emis sfaturi similare, încurajând populația să se pregătească pentru orice scenariu de conflict.

Între timp, Suedia și Finlanda au renunțat la neutralitate și au aderat la NATO, iar Norvegia, un membru fondator al Alianței, continuă să sprijine ferm politica de apărare comună.

Ucraina lansează un război psihologic împotriva trupelor nord-coreene
Ucraina lansează un război psihologic împotriva trupelor nord-coreene
Armata ucraineană a demarat o campanie de război psihologic împotriva trupelor nord-coreene care luptă alături de forțele ruse, încercând să le convingă să se predea și să nu își...
Congresul SUA cere un raport despre riscurile retragerii sprijinului pentru Ucraina
Congresul SUA cere un raport despre riscurile retragerii sprijinului pentru Ucraina
Congresul american solicită șefilor serviciilor de informații să analizeze impactul asupra securității naționale a Statelor Unite în cazul în care Washingtonul ar decide să oprească...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #bombardiere americane, #NATO , #Razboi Ucraina
  1. Impact devastator pe o autostradă acoperită cu zăpadă. Un camion derapează și lovește puternic o mașină de pompieri VIDEO
  2. Rusia nu a fost în stare să termine mai multe fregate foarte avansate, fără motoare din Ucraina. Toate navele au fost vândute Indiei VIDEO
  3. Israelul ar putea ataca instalațiile nucleare ale Iranului. De ce se teme guvernul
  4. România și Olanda extind colaborarea la Centrul F-16 de la Fetești. Ce a anunțat ministrul Apărării
  5. Absență de marcă de la ceremonia de învestire a președintelui ales al SUA, Donald Trump. Liderul mondial care a refuzat invitația
  6. Incident tragic la un târg de Crăciun. Un leagăn dintr-un carusel s-a rupt, mai multe persoane au fost rănite grav
  7. O pensionară din Austria și-a pierdut averea de 2 milioane de euro, după ce a fost păcălită că urmează să fie jefuită de români
  8. Au vrut să afume șuncă și cârnați, dar și-au dat foc la case. Gospodării distruse din cauza afumătorilor improvizate puse la treabă înainte de Sărbători VIDEO
  9. Condiții greu de privit într-un adăpost improvizat de o femeie de 52 de ani. Zeci de câini au fost găsiți de polițiști
  10. Decizia României după ce Republica Moldova a declarat stare de urgență: "Frații noștri de peste Prut nu trebuie să fie lăsați să ajungă iar la mâna Rusiei"