Claudiu Năsui critică preocuparea lui Florin Cîțu privind comasarea alegerilor din 2024: ”Mi-e aproape rușine să vorbesc despre asta”

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 20:48
2775 citiri
Claudiu Năsui critică preocuparea lui Florin Cîțu privind comasarea alegerilor din 2024: ”Mi-e aproape rușine să vorbesc despre asta”
Fostul ministru al Economiei a criticat lipsa investițiilor FOTO Facebook / Claudiu Năsui

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat miercuri, 23 martie, propunerea fostului premier Florin Cîțu privind comasarea alegerilor din 2024, precizând că în contextul actual nu este un subiect care să îi preocupe pe români.

”Cred că preocuparea ar trebui să fie alta. Numai Florin Cîţu putea, când izbucneşte războiul la graniţă, când avem criză energetică, românii suferă de sărăcire, coşul de consum, preţurile au crescut, prețurile la carburanţii cresc... chiar este ultima mea problemă dacă parlamentarele şi locale sunt comasate sau nu în 2024”, a spus deputatul USR miercuri seară la Profit TV.

Fostul ministru al Economiei a precizat că ”nu crede că interesează de fapt pe cineva, ci cum trecem de anul acesta, care se anunţă un an greu pentru că importăm gaz, nu dăm drumul la investiţii, iar anul acesta trebuie să fie al investiţiilor în energie pentru a face faţă iarna viitoare”.

”Mi-e aproape ruşine să vorbesc despre alegeri în momentele astea, când nu este subiectul care interesează românii. S-au proptit într-o super majoritate la guvernare şi acum îi interesează alegerile, cu războiul la uşă şi cu toate aceste creşteri de preţuri. Nu aceasta este problema esenţială a României”, a mai criticat Năsui.

Despre argumentul că, prin comasarea alegerilor se vor economisi bani, deputatul USR a răspuns: ”Astăzi, în Parlamentul României s-a mai înfiinţat o agenţie de stat, încă una. Tot azi aud că vor să crească PNDL-ul, programul acesta mamut, cu vreo 15 miliarde. Oamenii ăştia nu sunt în căutarea de soluţii de a economisi bani, este o picătură cât se economiseşte, faţă de cheltuielile pe care le vedem zilnic, dacă nu săptămânal prin Parlament şi Guvern.

Reacția a venit după ce liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că ar fi posibilă comasarea alegerilor din 2024 și că se va putea soluţia legală pentru acest lucru ”dacă este voință politică”, deşi există o decizie a CCR care interzice acest lucru. El a precizat că avantajul ar fi reducerea costurilor.

În 2024, în România vor avea loc alegeri parlamentare, prezidenţiale, locale şi europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Strategia geopolitică a multor state s-a schimbat odată cu începerea invaziei lui Putin din Ucraina, iar altele o modelează în funcție de dinamica regională și de interesele proprii. Rusia...
Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Trei țări NATO trăiesc ”scenariul de coșmar”: Amenințarea Rusiei crește, Putin are planul pe masă
Forțele ruse au zădărnicit contraofensiva Kievului vara trecută și au recăpătat inițiativa pe câmpul de luptă în 2024, câștigând aproximativ 400 de kilometri pătrați în Ucraina....
#razboi Ucraina, #comasare alegeri 2024, #Claudiu Nasui, #Florin Citu , #Stiri Claudiu Nasui