Noul comandant al forțelor terestre ucrainene. Generalul Aleksandr Pavliuk și-a început cariera în Armata Sovietică

Duminica, 11 Februarie 2024, ora 11:43
3399 citiri
Noul comandant al forțelor terestre ucrainene. Generalul Aleksandr Pavliuk și-a început cariera în Armata Sovietică
Generalul locotenent Aleksandr Pavliuk FOTO X

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit comandant al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe generalul locotenent Aleksandr Pavliuk.

Înainte de aceasta, postul de comandant al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene a fost deținut de generalul Aleksandr Sîrski, care a devenit noul comandant șef al Forțelor Armate ucrainene la 8 februarie 2024.

Potrivit surselor deschise, Pavliuk s-a născut pe 20 august 1970 în orașul Novohrad-Volynskyi, regiunea Jitomir.

În 1991, a absolvit Școala superioară de comandă a tancurilor din Harkov și și-a început cariera militară ca șef de pluton al Diviziei 47 de tancuri de gardă din Armata Sovietică, care la acea vreme avea sediul în Germania.

În 1993, deja în Ucraina independentă, Pavliuk a fost numit comandant al unei companii de tancuri, dar în 2006, militarul a fost trimis în Kosovo ca parte a forțelor de menținere a păcii. El a rămas în această poziție mai puțin de un an, revenind la brigada Forțelor Armate 30, care avea sediul în apropierea orașului natal Novohrad-Volynskyi.

Pavliuk a fost comandantul care a participat la luptele pentru eliberarea Sloviansk, Lyman, Kramatorsk și Lisiceansk.

În martie 2015, Oleksandr Pavliuk a intrat la Universitatea Națională de Apărare din Ucraina, și în același an a primit gradul de general-maior. În 2020, a fost numit șef de pregătire al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, iar peste un an - comandant al Forțelor Combinate ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

După începerea invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Pavliuk a condus apărarea orașului Mariupol, iar pe 4 martie 2022 i s-a acordat titlul de Erou al Ucrainei „pentru curaj și eroism, o contribuție semnificativă la protecția suveranității statului și a integrității teritoriale a Ucrainei”.

Din 15 martie 2022, lui Pavlyuk i s-a încredințat organizarea apărării și securității Kievului în calitate de șef al Administrației Regionale Kiev. La 14 februarie 2023, prin decizie a Cabinetului de Miniștri, a fost numit prim-adjunct al șefului Ministerului Apărării al Ucrainei, iar la 6 martie 2023 a fost inclus în Statul Major.

Vă reamintim că pe 10 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut întrevederi cu conducerea militară și guvernul țării, rezultatul cărora au fost numiri noi în comanda armatei.

Quarterly Report - Editia 4

Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Marea Neagră e plină de mine gata să explodeze, e bruiată permanent de ruși, navigația a devenit mai periculoasă ca oricând iar coasta nordică se află sub asaltul trupelor ruse. Care sunt...
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
#razboi Ucraina, #comandant, #forte terestre, #Ucraina, #general, #armata sovietica , #Razboi Ucraina