Comandantul sângeroasei unități cecene Akhmet avansează un termen limită pentru sfârșitul războiului din Ucraina: ”Totul se desfășoară cum ar trebui”

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 22:20
17932 citiri
Comandantul sângeroasei unități cecene Akhmet avansează un termen limită pentru sfârșitul războiului din Ucraina: ”Totul se desfășoară cum ar trebui”
Generalul cecen Apti Alaudinov/ FOTO: Blic

Generalul Apti Alaudinov, comandantul unității de forțe speciale cecene Akhmat, susține că războiul cu Ucraina se va încheia până la sfârșitul anului, informează Newsweek.

Alaudinov, care conduce forțele cecene în războiul din Ucraina, a fost numit de Putin în aprilie în funcția de adjunct al șefului departamentului politico-militar al Ministerului rus al Apărării.

În timpul unei emisiuni la televiziunea de stat cu Olga Skabeieva, Alaudinov a discutat despre război și despre proiecția sa pentru sfârșitul conflictului care a început în 24 februarie 2022.

Skabeieva, împreună cu soțul ei, Evgheni Popov, membru al Dumei, au fost sancționați de Departamentul de Stat al SUA în 2023, în parte pentru "talk-show-ul lor în care diseminează predominant propagandă pro-rusă".

Într-un videoclip YouTube postat miercuri pe X, fostul Twitter, de jurnalista Julia Davis, fondatoarea Russian Media Monitor, un grup de monitorizare care traduce videoclipuri rusești, Skabeieva l-a întrebat pe Alaudinov despre ritmul lent al progresului rusesc în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Alaudinov a afirmat că forțele ruse au "făcut o pătrundere foarte serioasă" și că "destul de mult teritoriu a fost eliberat", indicând, că din perspectiva sa, Rusia a câștigat teritoriu.

El a mai afirmat că Ucraina a "mutat o mulțime de forțe acolo, majoritatea unităților lor", în regiunea de nord-est care a fost mult timp un punct central al războiului.

"Aceasta va fi o bătălie decisivă pentru noi, în care vom distruge forțele și mijloacele rămase. După aceea, cred, așa cum am spus deja mai devreme, vom termina operațiunea militară specială anul acesta", a spus generalul sângerosului lider cecen Ramzan Kadîrov.

El a subliniat că "totul se desfășoară așa cum ar trebui" și că "în cele din urmă, vom încheia totul cu o bătălie finală decisivă, care cred că va fi victorioasă pentru noi".

Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO...
Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
Trupele ruse se regrupează în sectorul Karkov și se pregătesc pentru asaltul asupra orașului Vovciansk, a declarat colonelul Vitali Saranțev, purtător de cuvânt al Grupului tactic...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #general cecen, #forte armate, #akhamt , #Razboi Ucraina
  1. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  2. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  3. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  4. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  5. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  6. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  7. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  8. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  9. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  10. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera