O companie ucraineană cu o tradiție de 90 de ani în construcția tractoarelor se mută în România

Vineri, 25 Martie 2022, ora 11:55
5598 citiri
O companie ucraineană cu o tradiție de 90 de ani în construcția tractoarelor se mută în România
Fabrica a fost înființată în 1930 FOTO Pixabay

Uzina de tractaore din Harkov, înființată în 1930, a pus lacătul pe poartă după o tradiție de 90 de ani și se mută la Holboca, județul Iași, din cauza războiului pornit de Rusia.

„Am venit săptămâna trecută, mă ocup cu pregătirea terenului pentru mutarea producţiei în România, pregătirea actelor, măsurătorile, după care vom şti concret paşii următori pentru a realiza transferul propriu-zis. Aici este terenul, aici va fi construcţia. Pentru fabrica de tractoare e nevoie de cam 4.000 de metri şi pentru fabrica de utilaje cam 1500-2000 de metri”, spune Mihail Hrebenciuc, inginer fabrică, citat de Adevărul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Conform sursei citate, transportul se aduce cu convoi, cu pază militară, până la Vamă. Multe fabrici din Ucraina sunt închise, dar cele care au rămas produc utilaje agricole, în donciţiile în care fermierii se pregătesc de campania din această primăvară.

„Deci producţia merge oricum, utilajele ajung la fermieri. Fabricile lor au stocuri, au cu ce să-şi acopere necesităţile. Noi continuăm ceea ce am început cu câţiva ani în urmă şi ceea ce voiam să realizăm în câţiva ani, va fi realizat mai repede. Ideea este să începem cât mai repede producţia. Sperăm că nu vor fi piedici. Vom vedea cum e cu documentaţia, obţinerea autorizaţiilor”, a spus Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole.

Până la izbucnirea războiului, în uzina din ţara vecină se produceau tractoarele XT3, modele care vor fi produse în continuare în România. „Vor veni inginerii ucraineni, care pregătesc mutarea şi caută angajaţi români pe care să-i şcolească. Intenţionăm să începem cât mai repede producţia, aici, la Holboca”, a mai adăugat distribuitorul.

Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkov, pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă și să strămute în interior milioane...
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce...
#razboi Ucraina, #uzina de tractoare, #harkov, #invazie Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina