Criza militară îl lovește pe Putin: ”Suntem pe moarte, nu mai este nimeni care să ne înlocuiască” VIDEO

Marti, 06 August 2024, ora 05:33
8724 citiri
Criza militară îl lovește pe Putin: ”Suntem pe moarte, nu mai este nimeni care să ne înlocuiască” VIDEO
Putin este lovit de criza din armată unde armamentul este învechit FOTO: VOA

Războiul Moscovei din Ucraina, care a trecut în a 30-a lună, a demonstrat că armata rusă a fost nevoită să apeleze chiar și la vechile stocuri din vremea sovietică. Experții susțin că acum criza militară în privința armamentelor îl lovește crunt pe Putin. Este clar că fundația armatei ruse se prăbușește, ea bazându-se pe avioanele Su-34, MiG-29, IL-76, rachetele Iskander, sistemele Kalibr și vehiculele de luptă BMP, însă niciunul dintre acestea nu are un succesor, iar creatorii lor au murit. Un raport al fundației Pulaski este alarmant: ”Suntem pe moarte. Vom pleca în curând și nu mai este nimeni care să ne înlocuiască”.

Succesorii lor nu se potrivesc întotdeauna cu abilitățile și talentul lor și sunt prea puțini. Acest lucru afectează calitatea și fiabilitatea echipamentului, iar programele de înarmare „noi” se bazează adesea pe proiecte din anii 1980, potrivit MSN.

Mihail Simonov, Serghei Nepobedimiy, Ivan Mikoian, Ghenrikh Novozhilov, Rollan Martirosov, Pavel Kamnev și Aleksandr Blagonravov. Ce au în comun acești ruși? Sunt designeri distinși – creatori ai, respectiv, aeronavei Su-27, rachetei Iskander, avioanelor MiG-29, aeronavelor Il-76 și Su-34, sistemului de rachete Kalibr și vehiculelor de luptă BMP.

O țară pune mâna pe 60% din lume: A acaparat 5.000.000.000 de oameni, câștigând 800 de miliarde de dolari

Toate aceste sisteme formează fundația forțelor armate ruse. Niciunul dintre ei – cu excepția Su-27 – nu are un succesor gata, rezonabil de rafinat. Iar creatorii lor au murit în ultimul deceniu sau cu câțiva ani mai devreme.

Moartea unor designeri distinși nu este unică pentru nicio națiune – și creatorii de arme din Occident au murit. Spre deosebire de Rusia, totuși, ei lasă în urmă nu numai numeroși succesori educați, ci și cunoștințe instituționale, permițând folosirea deceniilor de experiență fără teama că s-ar putea pierde odată cu moartea unor persoane individuale.

Kremlinul încearcă să rezolve problema anunțând programe educaționale mari, cum ar fi în 2022, când și-a propus să înființeze 30 de noi universități pentru a pregăti personalul inginer. Cu toate acestea, războiul și sancțiunile occidentale au provocat un exod de creiere fără precedent, asociat în mod obișnuit cu sectorul IT, dar fără a se limita la acesta.

Înfrângere rușinoasă pentru Putin, după atacul asupra Kievului: Zelenski dă o lecție dureroasă armatei ruse

Armamentul rusesc a rămas în trecut

Din 2022, aproximativ 700.000 de oameni au părăsit Rusia. Demograful Salavat Abilkalykov estimează că aceștia sunt „oameni cu un nivel foarte ridicat de capital social, mulți specialiști tineri”. Rezultatul este deja evident. Una dintre principalele probleme ale industriei ruse este dependența de mașini-unelte importate – în special cele mai avansate folosite pentru a produce piese cele mai precise, cruciale, de exemplu, în industria aviației.

Moartea personalului de inginerie experimentat, instruit de epoca sovietică, se traduce prin calitatea proiectelor de arme. Cele dezvoltate în Rusia după căderea Uniunii Sovietice se dovedesc uneori a fi brute și nesigure.

Desigur, criza nu afectează în mod egal toate domeniile sectorului rus de apărare. De exemplu, Forțele Strategice aeriene și sectorul armelor hipersonice nu se confruntă cu încetiniri de dezvoltare, dar acestea sunt excepții de la regulă.

Cum poate fi asasinat Putin? Un fost agent din Serviciile Secrete dezvăluie din interior

Problema este evidențiată clar de încercările din ce în ce mai vizibile de a construi arme „noi”, care sunt în esență reluări ale unor proiecte vechi din anii 1980. Tancul T-14 Armata este în esență o realizare contemporană a unui concept de la sfârșitul Războiului Rece.

În timp ce americanii implementează noi tipuri de armament dezvoltate conform variantelor moderne, nu ale Războiului Rece (avioane F-35, bombardier B-21, elicopter V-280, tanc M10 Booker, vehicul de luptă pentru infanterie M30), rușii reîmprospătează la nesfârșit echipamentele al căror potențial de modernizare este deja epuizat, fără succesori la vedere.

Acest lucru este rezumat în mod adecvat printr-un citat citat într-un raport al Fundației Pulaski: „Suntem pe moarte. Uită-te doar la el – un inginer superior de la una dintre companiile de aviație ruse i-a arătat colegul – și acum uită-te la mine. Noi toți avem părul cărunt. Vom pleca în curând și nu mai este nimeni care să ne înlocuiască”.

Zelenski dezvăluie planul victoriei contra lui Putin: Mutarea secretă ajunge la trei lideri din SUA
Zelenski dezvăluie planul victoriei contra lui Putin: Mutarea secretă ajunge la trei lideri din SUA
În timpul Forumului Ambrosetti din Italia, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că are un plan de victorie contra lui Putin, dar și pentru a pune capăt războiului cu Rusia. El...
Un rus scăpat din infernul lui Putin: Evenimentul care va elibera țara de dictatură
Un rus scăpat din infernul lui Putin: Evenimentul care va elibera țara de dictatură
Vladimir Kara-Murza a reușit să scape din infernul lui Putin, după ce în aprilie 2022 fusese arestat în Rusia și condamnat la 25 de ani de închisoare pentru trădare și răspândire de...
#razboi Ucraina, #armament Rusia, #armament sovietic, #armata rusa, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
  1. Mircea Geoană, în ultima zi ca adjunct NATO. Stoltenberg îl va decora cu un ordin al Aliaților
  2. Chirurgii din Timișoara „au reașezat” organele deplasate ale unui tânăr. Pacientul a suferit două accidente rutiere în mai puțin de 6 luni
  3. Dacian Cioloș, pesimist cu privire la postul de Comisar European: "Nu avem de ce să ne așteptăm la un portofoliu puternic"
  4. Tânăr înjunghiat într-un fost hotel din Mamaia. Agresorul a fost prins la locul faptei
  5. Alfred Bulai este ironizat la sânge de CTP și rămâne cu premiul pedagogic de la Academia Română
  6. Opinie: Opțiunea pro-europeană a R. Moldova, în cumpănă
  7. Administraţia Biden a trimis Congresului un raport clasificat despre strategia sa în legătură cu războiul din Ucraina
  8. Ploi torențiale în cea mai mare parte a țării. Unde se răcește cel mai mult
  9. Câte dosare de urmărire a deschis Securitatea în perioada 1980-1989. Cei mai mulți au fost vizați chiar în anul Revoluției
  10. Ungaria a prezentat autocarele cu care va trimite solicitanții de azil la Bruxelles. Belgia reacționează dur: "O provocare care contrazice obligațiile europene”